Nou model chinezesc: Huatai B35, derivat din Hyundai Santa Fe

Autor: Oraan Mărculescu 16 nov. 2010 Prezentări

Firma auto chineză Huatai are dreptul să utilizeze platforma modelului Hyundai Santa Fe pentru a produce un model propriu, modificările ţinând doar de estetica exterioară. Mă rog, „estetică” s-ar putea să fie un termen exagerat pentru gusturile noastre…

S-a întâmplat cu prima generaţie a SUV-ului coreean, care a dat naştere unei maşini chinezeşti botezate Hawtai C9, iar acum este rândul celei de-a doua generaţii Santa Fe, care are ca rezultat Huatai B35.

Huatai B35, noul SUV chinezesc, se bazeaza pe Hyundai Santa Fe, dar are influente de... Porsche Cayenne

SUV-ul chinezesc nu a fost chiar sub lumina reflectoarelor la Salonul Auto Pekin 2010, maşina dispărând destul de repede din stand pe finalul show-ului. De ce oare? Poate pentru că toată lumea auto a remarcat, la acel moment, o asemănare puternică cu prima generaţie Porsche Cayenne?!

Acest lucru este vizibil în special în partea din spate, unde stopurile de mari dimensiuni nu ascund faptul că Huatai B35 vrea să fie considerat cot la cot cu deja celebrul SUV sportiv german. Partea din faţă, în schimb, nu arată chiar aşa de „Porsche”, ci mai mult „Bentley”, din cauza grilei împletite. Elementele care amintesc de Cayenne sunt prizele laterale.

Huatai B35 are partea din spate foarte asemanatoare cu a primei generatii Cayenne

Huatai B35 urmează să intre în vâzare pe piaţa chineză de la sfârşitul acestui an, urmând a beneficia de serviiciile unui motor de origine SAIC: 1,8 turbo de 170 CP. Din 2011, paleta va fi îmbogăţită cu două noi motoare, de 2,0 litri, respectiv 2,8 litri.

În materie de dotări, Huatai B35 se vrea un SUV de lux, propunând jante de 20″, multe ornamente cromate, sistem de navigaţie, trapă electrică, tapiţerie din piele, scaune electrice şi climatizare automată bi-zonă. Preţul nu îl ştim, deocamdată, dar ne aşteptăm să fie cel mult un sfert din al unui Cayenne original.

ŢI-AI LUA UN SUV CHINEZESC HUATAI B35?

Crezi ca Huatai B35, clona de Cayenne, e o masina reusita?

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide