Noul Seat Ibiza 2008

Autor: Cosmin Iordache 09 mai 2008 Prezentări

Seat IbizaNoul Seat Ibiza se prezintă ca o evoluţie presărată cu multe elemente ale fratelui mai mare Seat Leon. Prezentat îniţial ca un studiu de design, denumit Bocanegra, noul Ibiza punctează la capitolul aspect, dar evoluează uşor spre clasa compactă prin proporţiile amplificate.

Lungimea viitoarei generaţii Seat Ibiza va fi de 4,05 metri, în creştere cu 8 centimetri faţă de modelul predecesor. Portbagajul are o capacitate de 292 de litri, cu bancheta nerabatată, fiind sensibil mai încăpător. Modelul a căştigat şi în lăţime, punţile faţă şi spate măsurând acum în plus cu 30, respectiv 33 milimetri.

Seat Ibiza Gama de propulsoare va număra iniţial trei unităţi. Mezinul va fi un 1,2 litri în 3 cilindrii de 70 CP, mijlociul va fi cel de 1,4 litri şi 85 de cai, iar vârful în ierarhia puterilor cel de 1,6 litri şi 102 CP. Aceste unităţi vor fi oferite în primă fază, noi motoare fiind aşteptate, în special cele TSI şi TFSI de provenienţă VW.

Seat Ibiza se doreşte şi un salt tehnologic, beneficiind, ca opţionale, de excelenta transmisie DSG, sistemul de asistare la pornirea în rampă Hill Hold Assist şi proiectoarele de ceaţă adaptive.

Responsabil pentru "schimbarea la faţă" a recentului Seat este Luc Donkerwolke, unul din designerii Lamborghini, deci premizele pentru un aspect mai mult decât reuşit au fost îndeplinite încă din start.

Variante adiţionale de caroserie vor fi disponibile pentru Seat Ibiza, un sedan şi un break , construit pe precedenta platformă a lui Audi A4, îmbogăţind gama acestui model. Constructorul spaniol încearcă, astfel, să revendice o poziţie fruntaşă în segmentul supermini.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide