Porsche Panamera – scurgeri de informaţii

Autor: Oraan Mărculescu 30 oct. 2008 Prezentări
Porsche Panamera – scurgeri de informaţii

Conform surselor celor de la AutoBild, noul Panamera va avea dimensiuni apreciabile: 4,98 m lungime, 1,98 m lăţime, 1,58 m înălţime, în timp ce ampatamentul ajunge la nu mai puţin de 3,11 metri – aproape la fel de mult ca versiunea lungă a lui Mercedes S-Class!

Masa proprie a maşinii va fi de 1.800 kg, cu 450 kg mai puţin decât a celui mai ieftin Cayenne, iar versiunea de vârf a lui Panamera, motorizată de V8-ul turbo de 4,8 litri şi beneficiind de tracţiune integrală va contoriza doar 150 kg mai mult şi va fi capabilă de mai mult de 300 km/h.

Vânzările vor demara în primăvara lui 2009, mai întâi cu versiunile V8, cel mai puternic model, cu turbo şi tracţiune integrală, fiind cotat la 125.000 euro. Va urma apoi o versiune mai ieftină, de „numai” 80.000 euro, dotată cu motor V6 FSI, de origine VW, iar în 2011 o versiune hibridă, care combină V6-le pe benzină cu un motor electric de 110 kW, situat între motorul termic şi cutia de viteze. Pentru moment nu este luată în considerare echiparea lui Panamera cu un motor diesel sau cu un V10 (de provenienţă Audi), dar acest lucru ar fi posibil dacă feedbackul pieţei va fi favorabil.

Printre alte delicatese tehnice se mai numără transmisia PDK, cu dublu ambreiaj, precum şi un sistem de control al amortizării, cu trei niveluri. Nivelul de echipare se anunţă deosebit de bogat pentru cei patru pasageri, în timp ce portbagajul este gândit pentru acomodarea a patru valize de voiaj. Un ultim amănunt: contactul va fi în stânga volanului, conform tradiţiei mărcii.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide