Shelby SuperCars – SSC Tuatara

Autor: Andrei Nan 14 nov. 2011 Prezentări

Despre Bugatti Veyron Super Sport a auzit toată lumea. Însă despre SSC Ultimate Aero TT ştiu mai multe doar adevăraţii împătimiţi ai vitezei, bolidul american fiind conceput în primul rând pentru doborârea recordurilor de viteză în domeniul maşinilor street-legal.

În 2009, SSC Ultimate Aero avea ca obiectiv atingerea vitezei de 432 km/h, ceea ce, din păcate, nu s-a întâmplat. Veyron Super Sport, însă, a reuşit să depăşească 431 km/h, ceea ce a însemnat o palmă pentru americani.

Prin urmare, la sfârşitul acestui an va apărea noul bolid al celor de la SSC, despre care nu prea se ştie nimic concret în acest moment. Maşina se pare că a fost desenată de Jason Castriota, creatorul uimitorului Bertone Mantida (prezentat la Shanghai 2009), urmând a fi mult diferită ca aspect de actualul SSC Ultimate Aero.

Din punct de vedere tehnic, ultima versiune SSC Ultimate Aero TT se lăuda cu o putere de 1.350 CP, propulsorul fiind un V8 biturbo, capabil să dezvolte peste 9.000 rpm, zona roşie fiind la această valoare. Preţul pentru acest bolid este de aproximativ 696.000 euro. Maşina va atinge viteza de 100 km/h în doar 2,8 secunde, iar viteză maximă va fi de 443 km/h, ceea ce înseamnă, cel puţin teoretic, că a bătut Veyron-ul. Tuatara este numele unei şopârle din Noua Zeelandă care este considerată a fi vietatea al cărui ADN evoluează cel mai rapid.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide