Legenda spune că au fost bărbaţi care au plecat de acasă după pictorialul ăsta (40 POZE)

Autor: ProMotor 22 iun. 2017 Știri auto

Motivul este simplu: prima generaţie s-a făcut remarcată prin rotunjimile ample, feminine chiar, deci, în compania unei „feline” la fel de apetisante, situaţia nu se putea lăsa decît cu scîntei. Însă am ratat acel moment, iar durerea e mare şi acum, pentru că nu poţi, ca bărbat, să nu regreţi că ai pierdut un meci de wrestling feminin. Oare să fie cazul şi de data asta?

Din start este clar că nu se va lăsa nici acum cu un armistiţiu, pentru că adversarii din acest pictorial caută din prima clipă să etaleze ce au mai bun. Andreea Mantea nu ratează momentul şi preia conducerea, văzînd, probabil, cum TT-ul este prins în strînsoarea unui circuit de kart mult prea îngust pentru anvergura sa superioară, recent dobîndită. Focoasa brunetă încalecă repede armăsarul bavarez (da, Ingolstadt este în Bavaria), declanşînd un război al formelor, în care, din cauza unghiului… posterior, pare să iasă cîştigătoare.

VIDEO

Dar, vai, l-a subestimat pe Roadster, care o domină prin prezenţa lui masculină. Noua maşină, deşi aminteşte prin multe de cea căreia i-a luat locul, a crescut în dimensiuni, fiind mai robustă şi chiar mai elegantă. Partea frontală a suferit cea mai accentuată intervenţie, primind masca single frame, în timp ce farurile au devenit mai înguste, mai fine. Din lateral se observă pragul îngroşat, care se-ntinde pe toată lungimea maşinii, şi statura joasă, graţios încordată, din care ţîşneşte de obicei orice mascul Alfa, gata de saltul suprem. Certitudinea acestor calităţi ale TT-ului o domină pe Andreea, care, în final, toarce satisfăcută că a întîlnit un exemplar ce merită respectat. Se pune problema dacă această uvertură putea fi tranşată în alt fel. Sincer nu cred, pentru că, şi să fi fost mult efeminat, a jucat o carte puternică: a început acest pictorial topless…

Dacă tot am adus vorba, să remarcăm că, spre deosebirea de isteria coupe-cabrio, noul Audi TT Roadster a rămas la soluţia clasică: pavilion din material textil. Comunicatul oficial de presă explică în detaliu de ce s-a luat această decizie. Pe lîngă că pavilionul respectiv este mai uşor şi nu necesită mult spaţiu, utilizarea lui a coborît centrul de greutate sub acela al coupe-ului, fapt care, cel puţin în teorie, garantează prestaţii dinamice mai bune. Pe de altă parte, soluţia clasică este mai ieftină, atît pentru cumpărători, cît şi pentru producători, iar în secolul (financiar) XXI, acesta poate reprezenta un important avantaj concurenţial.

Cabrioletul este cu 60 kg mai greu decît coupe-ul, un element care, de multe ori, reprezintă călcîiul lui Ahile la aceste maşini. Totuşi, judecînd după performanţe, TT Roadster nu pare a fi un jucător cu greutate (la propriu). Astfel, varianta de 200 CP accelerează pînă la 100 km/h în 6,5 secunde, în timp ce V6-le (250 CP) reduce acest timp la 5,9 secunde (ambele în varianta cu transmisie S-Tronic).

Faţă de generaţia anterioară, TT Roadster a crescut în lungime, fapt ce se traduce printr-un spaţiu interior mai mare. În acest trend se încadrează şi portbagajul, care poate “înghiţi” cu 40 de litri mai mult ca în trecut (în total 250 litri).

La final de zi spiritele s-au mai liniştit, iar Andreea şi TT-ul au simţit pe pielea lor că vîntul schimbării nu-i întotdeauna ceva rău şi că fac o echipă perfectă pentru vara toridă ce ne aşteaptă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide