Renault  Renault R30 noul monopostRenault ne prezintă noul monopost de Formula 1, Renault R30, pe care vor concura Robert Kubica şi Vitaly Petrov.

Primul lucru pe care îl observăm la noul monopost Renault R30 este că francezii s-au întors la origini, adoptând aceeaşi combinaţie de culori ca şi monopostul cu care au debutat în Formula 1 în 1977 şi pe care au folosit-o până în 1985. În ultima perioadă culorile monoposturilor Renault au fost dictate de sponsori, dar pierderea parteneriatului cu ING a făcut că echipa să se întoarcă la originile cromatice.

O dată cu debutul monopostului mai asistăm la o premieră, debutul primului pilot rus în Formula 1 care se va consemna pe acest monopost. Rusul va face echipă cu polonezul Robert Kubica, în timp ce piloţii de teste vor fi Jerome D'Ambrosio şi Ho-Pin Tung. Rusul are 25 de ani şi în trecut a mai concurat în Formula Renault, Euroseries 3000 şi GP2. Anul trecut rusul a terminat pe poziţia secundă în GP2 dovedind un progres de la an la an. Vom reveni cu mai multe detalii..