Aston Martin Vantage GT4

Autor: Silviu Draganescu 17 nov. 2008 Alte sporturi

Prezentare in DubaiBine, cu o condiţie evident: să vrei să concurezi în unul din campionatele ce respectă regulile FIA GT4. Dar dacă vrei doar să-l foloseşti pentru a te distra pe o pistă în zilele de duminică, iar nu te opreşte nimeni. Pentru această distracţie vorbim de un preţ de achiziţie de doar 114.150 de euro şi de o livrare începând cu anul viitor.

Motorul V8 de 4,7 litri a primit puţine modificări. Un nou filtru de aer, o evacuare mai uşoară pentru motor şi atât. Transmisia poate fi automată cu padele în spatele volanului sau manuală cu şase trepte, în ambele cazuri fiind montat un nou ambreiaj Valeo. Interesantă este greutatea noului model. Inginerii britanici au reuşit să scape de 300 de kilograme din ciopărţirea interiorului chiar şi de cele mai elementare structuri de confort.

Suspensia a fost şi ea schimbată, noi arcuri, noi amortizoare. În ceea ce priveşte siguranţa pasivă, este prezent roll-cage-ul obişnuit, un volan cu detaşare foarte rapidă şi centuri de siguranţă combinate cu scaune Recaro. Iar la partea activă enumerăm toate sistemele prezente şi pe versiunea de serie: ABS, TC, distrubţia electronică a frânării şi chiar dynamic stability control.


Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide