Seat în WTCC

Autor: Cosmin Iordache 24 sept. 2008 Alte sporturi

Seat primii la ImolaObiectivele echipei SEAT Sport de a-şi menţine şi de a-şi îmbunătăţi poziţia de lider în ambele ierarhii, au fost atinse într-un mod extraordinar. Acestea au început să se concretizeze încă de sâmbătă, printr-o excelentă muncă de echipă a tuturor piloţilor în sesiunea de calificări, când Rickard Rydell s-a clasat în pole position.

În prima cursă Rydell şi Müller, care se aflau pe prima linie a grilei de start, au preluat controlul încă de la culoarea verde a semaforului şi nu au lasat frâiele din mână până la finalul cursei. De remarcat performanţa lui Gabriele Tarquini, care şi-a adus Leònul TDI WTCC în poziţia a cincea a clasamentului primei curse.

Gabriele Tarquini a început a doua cursă de pe linia a doua a grilei de start, dar a avut probleme la pornire, maşina rămânându-i blocată. Porteiro s-a ciocnit de el, fapt ce a obligat safety car-ul să neutralizeze cursa pentru următoarele patru tururi.

După intervenţia maşinii de siguranţă, cu Müller pe locul 6 şi Rydell pe 8, obiectivul piloţilor SEAT a fost să recupereze cât mai multe poziţii, ceea ce au şi reuşit, ambii depăşindu-l pe Farfus. Cea de-a doua cursă a fost câştigată de James Thompson, care s-a impus în faţa lui Jorg Müller, Robert Huff şi Nicola Larini.

Remarcatul cursei, Yvan Müller, a declarat: "A fost un final de săptămână foarte bun. Am venit aici cu doar 2 puncte avantaj, şi plec cu 12. Se putea şi mai bine, dar trebuie să fim mulţumiţi că după ce iniţial am cedat puncte echipei BMW, în ultimele tururi am ajuns chiar să mărim diferenta. Echipa SEAT a făcut o treabă excelentă".

SEAT şi-a mărit cu încă 10 puncte avanjatul în ierarhia constructorilor, în timp ce Yvan Müller rămâne liderul mondial în clasamentul piloţilor. Următoarea etapă din Campionatul Mondial de Turisme va avea loc pe data de 5 octombrie pe circuitul de la Monza.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide