Formula 1 boicotată

Autor: Cosmin Iordache 19 iun. 2009 Formula 1
Formula 1 boicotată

Formula One Team Association, formată din cele 8 echipe Ferrari, McLaren, Renault, BMW Sauber, Toyota, Brawn, Red Bull Racing şi Scuderia Toro Ross, a anunţat că va pune bazele unei competiţii separate, fără amestecul FIA, conform Autosport.com. Decizia, vehiculată şi în trecut, dar creditată cu puţine şanse de materializare, a fost luată în cadrul unei întâlniri de 4 ore la fabrica Renault între reprezentanţii celor 8 team-uri nemulţumiţi de actualul şi viitorul format, înaintat de FIA pentru Formula 1.

În comunicatul de presă emis de FOTA se precizează: "Echipele nu vor mai face compromisuri fundamentale legate de valorile acestui sport şi nu îşi vor schimba statutul şi conţinutul intrărilor condiţionate pentru sezonul 2009/2010. Prin urmare, nu există altă alternativă decât demararea unei alte competiţii care să reflecte valorile participanţilor şi partenerilor".

Această nouă competiţie se doreşte mult mai transparentă, cu un set unic de regulamente şi, de asemenea, mult mai receptivă la dolanţele fanilor, inclusiv oferirea unor bilete mai ieftine pentru etapele susţinute. Noul campionat se anunţă mai tentant pentru accesul noilor echipe, revenind la valorile care au făcut din Formula 1 un spectacol global, mai delcară la unison cei 8 rebeli.

În această după-amiază, cele 8 echipe ar fi trebuit să îşi depună participarea definitivă la sezonul următor din Formula 1, dar, în schimbul renunţării la condiţiile adiţionale, membrii FOTA au organizat această întâlnire, în care au hotărât scindarea de actualul format al Formulei 1. Adunarea a fost declanşată de o scrisoare a lui Max Mosley, care îi soma să reducă din pretenţii cât mai curând, dar FOTA a decis că nu există cale de întoarcere şi de colaborare cu FIA.

Vedetele din Formula 1, echipele mari şi cei mai importanţi sponsori vor trece în acest campionat paralel, lăsând locul unor alţi participanţi, dar văduvind Formula 1 de ingredientele sale principale.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide