US F1 – debut în F1

Autor: Cosmin Iordache 23 iul. 2009 Formula 1
US F1 – debut în F1

US F1 este numele echipei americane care, sub conducerea lui Ken Anderson, intenţionează ca anul viitor să intre în Formula 1. Team-ul, care are sediul în Charlotte, este deja într-o fază înaintată a proiectului pentru monopostul viitor. Faza de design este deja într-un stadiu avansat şi în August se va demara construirea şasiului, amânat din cauza aşteptării specificaţiilor motorului Cosworth. Necesarul pentru dezvoltarea acestui model şi participarea în F1 este, după spusele şefului, de 5 milioane de dolari, bani care ar putea proveni de la Youtube, brand care va fi sponsorul principal al acestei echipe.

Dincolo de notorietatea sponsorului, cei de la US F1 anunţă încă două mari surprize. Una dintre ele se anunţa debutul sex simbolului Danica Patrick, puţin realizabil după ultimele zvonuri, iar cea de-a două ar fi readucerea în lumina reflectoarelor a lui Jacques Villeneuve, ca pilot principal. De asemenea, USF1 analizează mai multe opţiuni pentru posibile locaţii logistice, în Europa.  În cărţi sunt circuitul Aragon din Spania şi Paul Ricard, din Franţa.

În prezent, staff-ul acestei echipe număr în jur de 20 de persoane, dar în etapa următoare se doreşte dublarea angajaţilor. Cei de la USF1 speră să testeze grupul motopropulsor în luna septembrie, urmând ca apoi să fie dezvoltate elementele aerodinamice şi la sfârşitul lunii Octombrie să se consemneze primele teste cu prototipul integral.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide