Alain Prost câştigă Trofeul Andros cu Lodgy, Villeneuve şi Skoda contestă titlul

Autor: Oraan Mărculescu 31 ian. 2012 Alte sporturi
Alain Prost câştigă Trofeul Andros cu Lodgy, Villeneuve şi Skoda contestă titlul

Până în momentul finalei de la Super Bess, din cadrul Trofeului Andros, Alain Prost nu era favorit la câştigarea titlului, aşa încât mulţi credeau că Dacia nu va reuşi nici în acest an să îşi adjudece un titlu sportiv important în palmares. Însă cvadruplul campion mondial de Formula 1 a reuşit să facă un adevărat spectacol pe gheaţă la volanului bolidului Lodgy şi şi-a adjudecat al treilea titlu Trophee Andros din carieră.

Alain Prost a reuşit să se impună în faţa rivalului de la Skoda, Benjamin Riviere, modelul Lodgy demonstrându-se mai manevrabil decât Fabia, iar în proba Massif Central Prost a avut un timp mai bun cu peste o secundă faţă de principalul contracandidat Jean-Philippe Dayraut, pe un Mini.

La finalul competiţiei, clasamentul Trophée Andros 2011/2012 arăta în felul următor:

  1. Alain Prost (Dacia) – 823 puncte
  2. Benjamin Rivière (Skoda) – 818 puncte
  3. Jean-Philippe Dayraut (MINI) – 817 puncte
  4. Olivier Panis (Skoda) – 784 puncte
  5. Evens Stievenart – (Dacia) 764 puncte
  6. Franck Lagorce (Skoda) – 763 puncte

Totuşi, ultimul episod al Trophée Andros 2011/2012 nu a fost lipsit de momente tensionate. În finală, Villeneuve, pilot pe Skoda, l-a scos pe Alain Prost în decor chiar la începutul cursei, iar oficialii au luat decizia de a întrerupe cursa şi de a-i permite pilotului Dacia să-şi repare maşina, iar apoi să reintre în cursă.

Decizie pe care Villeneuve a criticat-o dur, deşi el a fost cel care a provocat incidentul – pentru moment nu este clar dacă a fost o greşeală de pilotaj sau un ordin de echipă, pentru a favoriza şansele colegului Benjamin Riviere. Villeneuve a declarat că „nu ni s-a spus că participăm la Trophee Alain Prost, nu la Trophee Andros”. El a mai adăugat că „Trophee Andros a fost trucat”, iar oficialii echipei Skoda au declarat că au fost încălcate mai multe prevederi ale regulamentului competiţiei

Rămâne de văzut dacă aceste critici vor afecta rezultatele acestei ediţii Trophée Andros 2011/2012, unde rivalitatea Dacia vs. Skoda a depăşit limitele pistei de gheaţă. Pentru moment, însă, Dacia se poate bucura cu un trofeu sportiv destul de important, care cu siguranţă va contribui la succesul modelului de serie Dacia Lodgy.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide