Alex Zanardi revine în sporturile cu motor

Autor: Adrian Mihălţianu 27 ian. 2014 Alte sporturi

Alessandro Zanardi revine la volanul unei maşini de curse, după ce a cunoscut succesul în cadrul Paralimpiadei din 2012 de la Londra.

Zanardi, care şi-a pierdut ambele picioare într-un accident din 2001, va pilota un BMW Z4 GT3 în cadrul campionatului Blancpain GT Sprint. Maşina a fost modificată pentru nevoile speciale ale lui Alex Zanardi şi va fi administrată de echipa ROAL Motorsport.

Omul care a reuşit să ajungă pe podium doar cu ajutorul mâinilor

Zanardi nu e un novice în lumea curselor, el pilotând în trecut în Formula 1, ETCC şi WTCC. În 2009 s-a retras şi şi-a focalizat atenţia asupra pregătirilor pentru Paralimpiadă, unde a obţinut două medalii de aur cu a sa bicicletă specială în anul 2012.

„După ce am părăsit sportul în 2009, în sufletul meu eram tot un pilot”, a declarat Zanardi. „Când am mers pe circuit cu un BMW M3 DTM în 2012, am simţit imediat cum mă mănâncă palmele din nou. Din acel moment m-am tot gândit la ideea revenirii în sporturile cu motor”, a mai spus italianul în vârstă de 47 de ani.

Sezonul din 2014 al campionatului Blancpain GT Sprint cuprinde atât curse de anduranţă, cât şi curse de tip sprint. Zanardi va participa la şase din şapte curse sprint, fiecare cu o durată de cel puţin o oră.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide