Alexandra Marinescu debutează în Formula 4 weekendul acesta

Autor: Adrian Mihălţianu 01 apr. 2015 Alte sporturi

15 ani şi 52 de zile. Atât va avea Alexandra Marinescu la debutul în Formula 4 (MSA Formula) pe circuitul Brands Hatch, din Marea Britanie. Prima româncă din competiţiile de monoposturi va concura pentru echipa Falcon Motorsport.

După două sesiuni de teste pe circuitul de la Brands Hatch, Alexandra Marinescu se află în faţa debutului în noua competiţie de monoposturi, susţinută de Federaţia Internaţională a Automobilului (FIA), singura care permite înscrierea la start a unor piloţi care au împlinit 15 ani. Alexandra Marinescu a semnat un contract cu echipa Falcon Motorsport şi va fi colegă de echipă cu pilotul britanic Darius Karbaley, 17 ani, care vine din karting. „Din păcate, nu am testat prea mult înaintea primei etape, aşa că voi aborda totul pas cu pas şi voi încerca să mă acomodez cât mai repede cu monopostul. Sunt sigură că cei din echipa Falcon Motorsport mă vor susţine şi mă vor ajuta să progresez pe parcursul acestui weekend”, a spus Alexandra Marinescu, înaintea plecării în Marea Britanie.

În MSA Formula, noua competiţie de Formula 4 care se desfăşoară după regulile impuse de FIA, sunt programate câte trei curse în fiecare weekend din calendar, iar la startul primei etape vor fi 20 de piloţi. „Sunt încântat că am reuşit să semnăm un contract cu Alexandra şi că va concura pentru Falcon Motorsport. Totul s-a întâmplat foarte târziu, dar ea are un mare potenţial şi scopul nostru este să o ajutăm să se dezvolte. La Brands Hatch va fi o provocare să ţină pasul cu ceilalţi piloţi care au participat la toate sesiunile de teste din pre-sezon, dar am încredere că va învăţa foarte repede şi că îi va surprinde pe mulţi cu evoluţia sa”, a spus Nick Streatfield, directorul echipei Falcon Motorsport.

În MSA Formula, monoposturile au un şasiu construit de francezii de la Mygale, iar motorul este Ford EcoBoost de 160 CP. În competiţia britanică, Hankook este unicul furnizor de pneuri. Sezonul 2015 include în total 10 etape şi se desfăşoară ca şi competiţie suport pentru Campionatul Britanic de Turisme, una dintre cele mai populare competiţii auto din Anglia. “Sezonul 2015 va fi unul în care trebuie să acumulez cât mai multă experienţă, să învăţ circuitele, să mă acomodez cu tot ce ţine de participarea în acest campionat. Sunt pregătită să învăţ şi să mă dezvolt pas cu pas pentru a obţine rezultate din ce în ce mai bune. Sunt unul dintre piloţii cu cea mai puţină experienţă de teste din campionat, dar acest lucru mă ambiţionează şi mai mult. Aş vrea să le mulţumesc celor de la Rombat, Raiffeisen Leasing şi Teraplast pentru susţinerea din acest sezon şi îmi doresc să revin din Marea Britanie, după acest weekend, cu primele puncte”, a mai spus Alexandra Marinescu.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide