GreenGT H2, încălţat cu anvelope Dunlop, ia startul în cursa de 24H de la Le Mans!

Autor: Dan Vache 24 aug. 2012 Alte sporturi
GreenGT H2, încălţat cu anvelope Dunlop, ia startul în cursa de 24H de la Le Mans!

Dunlop Motorsport va dezvolta anvelope pentru noua şi revoluţionara maşină GreenGT H2. Performantul producător de anvelope va lucra îndeaproape cu echipa care va conduce anvelopele cu tehnologia ce le va conferi aderenţa ce va maximiza ‘viitoarea putere’ a motorsportului.

Lansarea noului GreenGT H2, care va concura în 2013 la cursa de 24 de ore de la Le Mans, este prima maşină de curse din lume ce foloseşte propulsia cu celule de combustibil pe bază de hidrogen.

Implicarea Dunlop alături de constructorii GreenGT H2 semnalează startul unui program de design specific anvelopelor pentru a spori performanţa şi manevrabilitatea maşinilor electrice, dându-le posibilitatea de a rula mai mult cu mai puţină energie consumată în timp ce aderenţa şi performanţa vor fi maximizate.

Dunlop Motorsport sărbătoreşte viitoarea putere a motorsportului, astăzi, la Silverstone, prin sublinierea faptului că noile soluţii tehnologice pentru consumul de carburant pot fi doar optimizate cu noile concepte de design destinate construcţiei de anvelope. Producătorul de anvelope care îşi are baza tehnică în Birmingham anunţă că a demarat un program de dezvoltare specific pentru a răspunde viitoarelor generaţii de maşini de curse electrice şi pe bază de hidrogen.

Dunlop Motorsport va furniza peste 250.000 de anvelope pe parcursul sezonului pentru 500 de echipe diferite în mai bine de 30 de campionate diferite ce se desfăşoară peste tot în lume. Compania va demonstra totodată cum acestea joacă un rol important în modul în care vehiculele de curse de mâine vor deschide calea către utilizarea a mai puţină de energie şi către creşterea performanţei pe drum.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide