Lunea lui Berti – Tribut pentru Simoncelli

Autor: Berti Panaiot 07 nov. 2011 Alte sporturi

Pe măsură ce ne apropiem de finalul acestui an sunt din ce în ce mai puţine competiţii în weekend. Singurul lucru bun este că acum nu trece un weekend fără să aflăm numele unui nou campion.

IRC – Raliul Ciprului

Înaintea ultimei etape din IRC au fost 6 piloţi cu şanse la titlu. Acest lucru arată cât de mult a crescut acest campionat (într-un timp foarte scurt) şi cât de disputat a fost sezonul 2011. Bryan Bouffier nu a făcut deplasarea în Cipru, deci în luptă au mai rămas doar cinci. Juho Hanninen, campionul de anul trecut din IRC şi campion anul acesta la clasa S-WRC, a făcut o greşeală şi a ieşit din luptă după primele două probe speciale. Nici Thierry Neuville nu a avut mai mult noroc şi a abandonat după o pană de cauciuc şi o problemă la alternator. Freddy Loix şi Jan Kopecky nu au putut face nimic în duelul cu Andreas Mikkelsen, şi norvegianul a câştigat atât cursa din Cipru, cât şi titlul în IRC.

Norvegianul a dat apoi cu piciorul şansei de a câştiga 40.000 de Euro în Golden Stage, competiţia programată duminică, pentru a petrece cu echipa. Astfel, duminică, într-o competiţie a orgolilor şi a şansei de a câştiga o gramadă de bani, lupta s-a dat între Neuville şi Hanninen. Sincer, aş fi pariat pe Hanninen chiar dacă îmi place mai mult de Neuville, dar ce s-a intamplat în Golden Stage a fost incredibil. Hanninen nu a avut nicio şansă în faţa unui Neuville dezlănţuit care a câştigat ambele manşe şi cecul de 40.000 Euro.

MOTO GP – Tribut pentru Simoncelli

Ultima etapă din Campionatul Mondial de Motociclism a fost un tribut adus lui Marco Simoncelli. Duminică dimineaţă, toţi piloţii de la toate clasele au ieşit pe circuit pentru a aduce încă un omagiu italianului care şi-a pierdut viaţa într-un accident de cursă. A fost impresionant.

În rest, Casey Stoner a triumfat la clasa Moto GP, Michelle Piro la clasa Moto 2, iar Maverick Vinales la clasa 125 cmc. Casey Stoner este campion la Moto GP, Stefan Bradl la Moto 2, iar Nicolas Terol la 125 cmc.

WRC – Loeb vs. Hirvonen

Peste câteva zile vom afla numele unui alt campion. Cel din Campionatul Mondial de Raliuri. Aici nu există decât două variante: Loeb sau Hirvonen, iar cel care termină în faţa celuilalt este campion. Loeb are 8 puncte avans, dar ţinând cont că diferenţa între locul 1 si 2 este de 7 puncte şi se mai dau 3 puncte în Power Stage lupta este complet deschisă.

Tot pentru etapa Marea Britanie, fundaţia Richard Burns a iniţiat o campanie de strangere de fonduri – „Paint it Orange”şi speră ca toţi fanii de pe probele speciale să poarte tricourile portocalii. Loeb şi Vettel sunt doar doi dintre piloţii care susţin această campanie, iar membri fundaţiei au lansat şi un filmuleţ emoţionant cu imagini din cariera lui Richard Burns pentru a marca 10 ani de la câştigarea titlului mondial in WRC.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide