Mihai Marinescu în top 10

Autor: Alexandru Banu 30 oct. 2007 Alte sporturi

Ultima etapă a Campionatului European Formula Renault 2.0 s*a desfăşurat, începând de vineri, la Barcelona, pe celebrul Circuit de Catalunya.

Vineri dimineaţă, în prima sesiune de probe libere, Mihai Marinescu ocupă prima poziţie, iar în a doua sesiune, mici probleme tehnice îl împiedică pe Mihai să obţină tururi foarte rapide, terminând pe locul 7. Sesiunea de calificări de sâmbătă dimineaţă a fost una mai complicată. Pe o pistă uşor umedă după ploaia de peste noapte, Mihai reuşeşte să facă două tururi, la cel mai rapid dintre ele obţinând poziţia a 8-a pentru grila de start a primei curse, iar la cel de al doilea poziţia a 10-a la startul cursei 2.

Prima cursă de la Barcelona a fost o cursă cu ghinion pentru Mihai. În turul 7, cutia de viteze a pilotului nostru s-a blocat, ducând la blocarea roţilor spate şi, inerent, la un derapaj, în urma căruia Mihai pierde 4 locuri, coborând de pe locul 5, pe locul 9. În tururile următoare problemele de cutie dispar, iar Mihai trece linia de sosire pe locul 9, un rezultat bun, în puncte.

A doua cursă de la Barcelona şi ultima a sezonului 2007, disputată duminică dimineaţă, a fost, din nou, o cursă cu probleme. Start-ul a fost o reuşită, Mihai urcând până pe locul 8, apoi în turul 7, rulmentul roţii din spate stânga cedează, iar Mihai pierde două locuri, trecând linia de sosire pe locul 10.

Mihai a dovedit şi în 2007 că are valoarea, capacitatea şi voinţa de a reuşi în dificilul său drum către un vis – Formula 1, el terminând sezonul 2007, în elita pilotajului Junior mondial, pe locul 5 în Campionatul Italiei şi locul 5 în Campionatul European Junior.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide