Formula 1 Hockenheim 2012: Fernando Alonso câştigă a treia cursă din acest sezon

Autor: Adrian Mihălţianu 22 iul. 2012 Formula 1

Fernando Alonso a dominat cursa de Formula 1 din acest weekend de pe circuitul de la Hockenheim, după ce ieri a obţinut cel mai bun timp în calificări. Pilotul Ferrari se distanţează în clasamentul general de ocupantul locului doi, Mark Webber, care a obţinut doar un loc opt în Germania.

Jenson Button

Chiar dacă Alonso a câştigat, un alt pilot a reuşit să capteze atenţia prin prestaţia impresionantă. Jenson Button a reuşit să îşi mai spele din păcatele adunate în ultimele curse după ce a reuşit un loc trei, după de a plecat de pe poziţia a şaptea.

Între cei doi s-a clasat Sebastien Vettel, care a reuşit în ultimele ture să îi fure poziţia lui Button ajutat şi de anvelopele mai proaspete. Acesta a depăşit însă printr-o manevră nepermisă şi a fost depunctat, fiind trimis pe locul cinci. Locul trei, în urma depunctării lui Vettel, a fost ocupat de Kimi Raikkonen, urmat de Kamui Kobayashi şi Sergio Perez. Michael Schumacher a început cursa de pe poziţia a patra pe grila de start, dar a terminat doar al şaptelea, în faţa lui Mark Webber şi Nico Hulkenberg.

Fernando Alonso - calificări

Ultimul pilot din top 10 a fost pilotul Mercedes GP, Nico Rosberg, care a început cursa de pe poziţia a 17-a pe grila de start. Printre dezamăgirile zilei s-au numărat piloţii Lewis Hamilton şi Felipe Masa, care nu au punctat în această etapă. Următoarea etapă din Formula 1 va avea loc în Ungaria pe data de 29 iulie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide