Marele Premiu al Chinei

Autor: Silviu Draganescu 08 oct. 2007 Formula 1
Marele Premiu al Chinei

Rezultatul cursei de astăzi duce la o luptă de ultimă etapă între trei pretendenţi, fiecare cu şanse reale ca la finalul cursei din Brazilia să fie campion mondial. Weekendul a stat sub semnul condiţiilor meteo schimbătoare, startul fiind marcat de o pista alunecoasă şi udă. Hamilton a plecat din pole position şi graţie startului bun a reuşit să-şi păstreze locul 1. Fernando Alonso trece de Massa în prima curbă pentru ca brazilianul să-şi recapete locul 3 două viraje mai târziu.

Uscarea pistei şi primele intrări la pit stop nu au schimbat multe în partea din faţă a clasamentului, însă o nouă repriză de ploaie a produs primele surprize. Kimi Raikkonen a ajuns repede în spatele lui Hamilton, trecând de britanic doar două tururi mai târziu. De altfel, Hamilton era în mare dificultate, pierzând în doar două tururi 14 secunde faţă de Alonso. Presat, pilotul începător de la Mclaren a intrat la standuri, unde a pierdut controlul maşinii şi a ieşit în decor cu un abandon ce amână soarta titlului până în ultima etapă.

Până la finalul cursei Raikkonen a putut să-şi păstreze primul loc în faţa lui Fernando Alonso pentru ca în ultima etapă amândoi să încerce să-l depăşească pe Hamilton la puncte pentru câştigarea titlului mondial. Fernando Alonso se află acum la 4 puncte în spatele britanicului în timp ce Kimi Raikkonen are un deficit de 7 puncte. Massa este pilotul care a completat podiumul, fiind urmat de Sebastian Vettel ce obţine cel mai bun loc pentru echipa sa, Toro Rosso. Jenson Button a terminat pe locul 5, fiind urmat de Liuzzi, Heidfeld şi Couthard pe opt.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide