Michael Schumacher se retrage din Formula 1

Autor: Iulian Dnistran 05 oct. 2012 Formula 1
Michael Schumacher se retrage din Formula 1

După aproape trei ani de la revenirea sa în Formula 1, Michael Schumacher a anunţat că se va retrage din „Marele Circ”.

Pilotul, care acum are vârsta de 43 de ani, a declarat că a decis să se retragă la sfârşitul acestui sezon, deşi e încă apt să concureze cu cei mai buni şoferi din lume. „Acest lucru mă face mândru şi reprezintă o parte dintre motivele pentru care nu am regretat revenirea mea”, a spus Schumacher.

Germanul a continuat, spunând că la un moment dat, e timpul să spui „la revedere”. „În timpul ultimelor săptămâni şi luni nu am fost sigur dacă mai am încă motivaţia şi energia necesare să continui; şi nu e stilul meu să fac ceva despre care nu sunt 100% convins”, a declarat el.

Locul lui Schumacher la echipa Mercedes va fi luat în 2013 de englezul Lewis Hamilton, care în prezent conduce pentru McLaren.

Pilotul german a terminat cursa cu numărul 300 la sfârşitul Marelui Premiu al Belgiei de anul acesta şi a devenit al doilea şofer de Formula 1 care a reuşit această performanţă, după fostul său coleg de la Ferrari – Rubens Barrichello.

Michael Schumacher s-a născut în 3 ianuarie 1969 în Germania şi şi-a început cariera de pilot de Formula 1 în 1991 la echipa Jordan-Ford, pe acelaşi circuit belgian pe care a atins numărul de 300 de curse terminate. Un an mai târziu, în 1992, Schumacher a câştigat şi prima cursă a sa la volanul unui monopost de F1, tot pe circuitul Spa-Francorchamps din Belgia.

În total, germanul a participat la 302 curse de Formula 1 şi a terminat pe primul loc după 91 dintre ele. De-a lungul anilor, a câştigat şapte campionate mondiale şi a terminat de 155 de ori pe podium.

În continuare, puteţi urmări un clip video cu unele dintre cele mai bune momente din cariera lui Michael Schumacher:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide