O nouă cursă în calendarul F1

Autor: Andrei Nan 10 mai 2007 Formula 1
O nouă cursă în calendarul F1

Finalizarea contractului a fost anunţată într-o conferinţă de presă în oraşul ce găzduieşte circuitul, la aceasta participând primarul Valenciei Rita Barbera şi preşedintele guvernului Francisco Camps. Interesant este că circuitul va fi unul stradal, promiţând un spectacol garantat de peisajul original. Paddockul şi zona boxelor vor fi amenajate într-o parte industrială a oraşului, iar circuitul va şerpui prin centru şi zona portului, amintind de celebrul Monte Carlo.

Cursa va purta numele de "European Grand Prix" şi este programată pentru partea a doua a sezonului începând cu 2008 pe un circuit total nou cu o lungime de aproape 4,3 km. Arhitectul pistei este, aşa cum era de aşteptat, germanul Hermann Tilke, acelaşi om care a desenat şi circuitul din jurul Palatului Parlamentului din Bucureşti.

Anunţul contractului încheiat de oficialităţile spaniole confirmă faptul că Spania va găzdui două curse de Formula 1 cel puţin până în 2011, când expiră înţelegerea semnată pentru circuitul de la Barcelona. Acest lucru nu miră pe nimeni, având în vedere popularitatea de care se bucură Alonso în ţara sa natală şi mai ales faptul că, şi în perioada de glorie a lui Michael Schumacher, Germania a găzduit două Grand Prix-uri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide