Sebastian Vettel a câştigat pe teren propriu Marele Premiu al Germaniei

Autor: Adrian Mihălţianu 08 iul. 2013 Formula 1

Sebastian Vettel, triplu campion mondial de Formula 1, a obţinut prima victorie din carieră în Marele Premiu de Formula 1 al Germaniei. Vettel a fost urmat de cei doi piloţi ai echipei Lotus, cu Kimi Räikkönen pe locul al doilea, respectiv Romain Grosjean pe trei.

Fernando Alonso, principalul rival al lui Vettel în lupta pentru titlul de campion mondial, a terminat cursa de Nürburgring pe locul al patrulea, după ce a plecat de pe opt de la linia de start.

Lewis Hamilton a plecat din pole position, dar a pierdut avansul chiar după start, când Vettel şi Webber au reuşit să-l depăşească, iar în final a terminat cursa pe locul cinci.

Exploziile de cauciucuri care au dominat Marele Premiu al Marii Britanii nu au mai apărut, însă o roată desprinsă de pe monopostul lui Mark Webber a rănit un cameraman pe linia piturilor, iar apoi un incendiu izbucnit la monopostul lui Jules Bianchi a făcut ca safety carul să iasă pe circuit.

Jules Bianchi

Jean-Eric Vergne şi Felipe Massa au completat lista abandonurilor.

După Marele Premiu de Formula 1 al Germaniei, Sebastian Vettel îşi păstrează poziţia de lider în clasamentul general, cu 157 de puncte. El e urmat de Fernando Alonso, cu 123 de puncte, şi Kimi Räikkönen, cu 116 puncte.

Rezultatele complete ale cursei din Germania pot fi văzute aici.

Următoarea cursă din calendarul competiţional 2013 al Campionatului Mondial de Formula 1 este Marele Premiu al Ungariei, care se va desfăşura pe circuitul Hungaroring în 28 iulie 2013.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide