Vettel câştigă în Coreea şi trece în fruntea clasamentului general

Autor: Iulian Dnistran 15 oct. 2012 Formula 1

Pilotul german de Formula 1 Sebastian Vettel a terminat ieri pe prima poziţie a podiumului Marelui Premiu al Coreei de Sud. Astfel, germanul a reuşit a treia victorie consecutivă, după cele din Singapore şi Japonia, şi a trecut pe prima poziţie a clasamentului general al piloţilor, înaintea spaniolului Fernando Alonso de la Ferrari.

Mark Webber, colegul de echipă al lui Vettel, a început cursa din pole position şi a terminat-o pe locul al doilea, în timp ce Alonso a terminat pe locul al treilea.

Înainte de primul viraj, Sergio Perez de la Sauber l-a lovit pe Jenson Button de la McLaren, după care colegul lui Perez, Kamui Kobayashi, a făcut acelaşi lucru. După accident, singurul care a putut continua cursa a fost Sergio Perez, în timp ce Button şi Kobayashi au fost nevoiţi să abandoneze.

Şi Nico Rosberg a avut parte de stricăciuni în urma accidentului din primul viraj. Pneul de pe stânga-spate al monopostului său a fost tăiat, ceea ce l-a făcut pe Rosberg să oprească în virajul al treilea, afectând astfel zona DRS şi şansele celorlalţi piloţi de a face depăşiri vreme de câteva tururi.

Lista abandonurilor a fost completată de Pedro de la Rosa de la HRT-Cosworth, care a fost nevoit să încheie cursa în turul al 16-lea din cauza unei probleme la acceleraţie.

Cu patru curse înainte de încheierea sezonului, Sebastian Vettel a trecut pe prima poziţie a clasamentului piloţilor, cu 215 puncte, Fernando Alonso a căzut pe locul al doilea, cu 209 puncte, iar Kimi Raikkonen e pe trei, cu 167 de puncte.

În clasamentul echipelor, Red Bull Racing-Renault se află pe primul loc, cu 367 de puncte, Ferrari pe doi, cu 290 de puncte, iar McLaren pe trei, cu 284 de puncte.

Următoarea cursă din calendarul Campionatului mondial de Formula 1 se va desfăşura în 28 octombrie în India.

Clasamentul complet al Marelui Premiu de F1 al Coreei de Sud poate fi consultat aici, iar clasamentul general al piloţilor poate fi văzut aici.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide