Claudiu David a testat un Citroen C2 R2

Autor: Dan Vache 30 aug. 2007 Raliuri

Claudiu David, singurul pilot român care concurează anul acesta în mondialul de raliuri, a testat înaintea Raliului Barum Cehia, un Citroen C2 R2. Invitatul special al testului organizat de Citroen Sport a fost Simon Jean Joseph, campion de raliuri al Franţei în 2003 şi campion european în 2004, actualmente pilot de uzina Citroen în IRC (Intercontinental Rally Challenge).

Testele cu Citroen C2 R2 au avut loc lângă oraşul Zlin, în Cehia, pe proba specială pe care piloţii înscrişi în Barum Rally 2007 au avut programat shakedown-ul. Simon Jean Jospeh, care a luat startul în etapa de IRC cu un Citroen C2 Super 1600, a făcut o prezentare tehnică a maşinii, după care Claudiu David a urcat în dreapta pentru a se familiariza cu bolidul de curse. După prezentarea maşinii a fost rândul lui Claudiu David să piloteze C2-ul pe asfalt. Proba specială, ceva mai lungă de doi kilometri, a fost una tehnică cu o suprafaţă alunecoasă, în special pe viraje, datorită faptului că în shakedown-ul oficial pentru Barum Rally piloţii au aruncat mult noroi de pe margine.

Citroen C2 R2 are un motor de 1592 cmc care dezvoltă 185 CP la 7.200 rpm şi un cuplu maxim de 175 Nm/5.000 rpm şi este un model care se bucură de succes şi în Campionatul de Raliuri al României. Preţul unui Citroen C2 R2 porneşte de la 47.500 Euro şi poate ajunge, cu dotări suplimentare, la aproape 60.000 Euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide