Flota VW la Raliul Dakar 2012

Autor: Dan Vache 24 ian. 2012 Raliuri

Pentru a treia oară consecutiv, Volkswagen Autovehicule Comerciale este furnizorul oficial de autovehicule al Organizaţiei Dakar. Acesta a pus la dispoziţie 30 de Amarok-uri, inclusiv noile variante cu transmisie automată şi cu SingleCab, 8 modele Multivan Panamericana şi un VW Crafter, echipat cu tracţiune integrală de la Achleitner.

Toate autovehiculele au trecut cu brio ceea ce este cunoscut drept testul de Acceptare Tehnică. Echipamentul de urgenţă specificat (printre altele, un sistem de telefonie de urgenţă, prin satelit) a fost şi el verificat minuţios, iar o atenţie deosebită a fost acordată sistemului vital de siguranţă, având în vedere, în special, dificilele etape ale Raliului prin deşert. Drept rezultat, majoritatea autovehiculelor Amarok au avut voie să urmeze traseul efectiv al Raliului şi în consecinţă, au fost echipate cu roll-cage, scaune sport, şi centuri cu prindere în patru puncte.

Caravana Dakar a parcurs circa 9.000 de kilometri. Traseul traversează Argentina, trecând apoi peste Pampas, apoi peste Anzi şi peste Pasul San Francisco, situat la 4.800 de metri altitudine, către Chile, unde la jumătatea traseului a fost programată o zi de odihnă, în oraşul minier Copiapo.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide