Ford se retrage din Campionatul Mondial de Raliuri

Autor: Iulian Dnistran 16 oct. 2012 Raliuri
Ford se retrage din Campionatul Mondial de Raliuri

Ford Europa se va retrage ca sponsor de echipă din Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) la sfârşitul acestui sezon, din cauza „mediului economic dificil”.

„În acest moment, am realizat că e mai bine pentru companie şi pentru marca Ford să reducem implicarea în WRC şi să folosim resursele noastre în alte arii de interes”, a declarat Roelant de Waard, vicepreşedintele departamentului de marketing, vânzări şi service al Ford Europa.

Deşi se retrage din WRC, compania va continua să colaboreze cu M-Sport, partenerul echipei de raliuri Ford încă din 1997.

Anunţul Ford vine la doar câteva zile după ce Mini a publicat decizia de a se retrage cu echipa de fabrică din WRC la sfârşitul sezonului 2012. Deşi abandonează cursa, Mini va continua să ofere maşini de raliu pentru echipele finanţate din surse proprii.

Ford şi Mini au o istorie plină de victorii în campionatele de raliuri. În 1979, Ford a câştigat campionatul constructorilor WRC cu modelul Escort RS1800, iar apoi în 2006 şi 2007 cu modelul Focus.

Englezii de la Mini au debutat pe scena raliurilor în anii ’60, când au câştigat Raliul Monte Carlo cu un model Cooper S în 1964, 1965 şi 1967. După o pauză de câteva zeci de ani, în 2011, Mini a anunţat revenirea în raliuri cu echipa de fabrică MINI WRC Team.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide