Isuzu va participa la Dakar 2013 cu D-Max

Autor: Iulian Dnistran 22 nov. 2012 Raliuri

Pick-up-ul Isuzu D-Max a fost pregătit pentru a participa la ediţia din 2013 a raliului Dakar. Bazată pe un D-Max 4×4 cu cabină dublă, versiunea pentru Dakar a camionetei are parte de un motor turbodiesel de 3,0 litri care dezvoltă 242 de cai-putere la 4.800 rpm şi un cuplu de 589 Nm la 2.000 rpm.

Cuplat la o cutie de viteze secvenţială cu cinci trepte, motorul diesel propulsează D-Max-ul de Dakar şi cele 2,3 tone ale sale de la zero până la 100 km/h în doar şapte secunde şi până la o viteză maximă de 190 km/h. Iar aceste performanţe au fost obţinute pe drumuri neasfaltate.

Pe lângă creşterea puterii motorului, cei de la Isuzu au modificat D-Max-ul astfel încât să facă faţă cursei de peste 5.000 de kilometri din America de Sud. Astfel, pick-up-ul a primit, printre altele, o suspensie modificată şi protecţii din aluminiu pentru componentele prinse de şasiu, în timp ce pilotul şi copilotul vor fi protejaţi în cazul unui accident de un rollcage şi de o serie de panouri din fibră de carbon.

Camioneta face parte din echipa Isuzu Motorsports International Off-Road Race Team din Australia şi va fi pilotată de către Bruce Garland. Copilotul său va fi Harry Suzuki, directorul Isuzu Motorsports.

În 2009, echipa Isuzu a participat la raliul Dakar cu un D-Max din precedenta generaţie.

Cea de-a 35-a ediţie a raliului Dakar se va desfăşura în perioada 5-20 ianuarie 2013 şi va avea ca punct de plecare oraşul Lima, capitala ţării sud-americane Peru, iar sfârşitul cursei va fi în Santiago, capitala statului Chile.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide