Napoca Rally Academy iubeşte zăpada

Autor: Adrian Mihălţianu 25 ian. 2013 Raliuri

Competiţia asemănată cu etapele din ţările nordice din această perioadă a avut loc duminică, 20 ianuarie, bifând cea de-a şaptea ediţie. Devenit neoficial evenimentul care deschide sezonul competiţional al raliurilor din România, Covasna Winter Rally a beneficiat de vremea bună şi setea fanilor de raliuri care au fost prezenţi în număr mare de-a lungul probelor, dar şi pe cei 100 km de probe speciale.

Proaspăt întors din Finlanda, unde a participat la un curs de pregătire pe zăpadă, Simone Tempestini a luat startul la Covasna Winter Rally în premieră într-o competiţie din România, asistat de noul său copilot, Sergiu Itu. Cu Raliul Letoniei în minte, programat în perioada 1-3 februarie, Simone a evoluat fără greşeli la Covasna, reuşind clasarea pe locul 5 la finalul raliului.

Zăpada a fost mai puţină decât ne-ar fi plăcut pe prima specială, care a fost parcursă de trei ori, însă pe cea de-a doua, cea mai lungă, totul a fost aşa cum trebuie. Am avut un setup foarte bun al maşinii dar şi nişte mici probleme cu un cablaj la motor care, din fericire, nu ne-a creat probleme prea mari. De abia aştept etapa de campionat european din Letonia, care va avea 240 de kilometri de probă specială tot pe zăpadă!„, a declarat Simone Tempestini.

Fan declarat al acestei suprafeţe, Simone Tempestini a luat startul la Covasna Winter Rally alături de copilotul Dorin Pulpea, însă echipajul a fost nevoit să rămână în parcul de service după doar două probe speciale, după ce diferenţialul central al maşinii a cedat.

Pentru că în scurt timp vom face deplasarea în Letonia, am decis ca pentru etapa de la Covasna să protejăm cât se poate maşina. Am folosit câteva piese mai vechi iar pe cele noi le-am păstrat pentru prima noastră etapă în Campionatul European de Raliuri„, a declarat şi Marco Tempestini.

Momentele delicate nu au lipsit nici pentru echipajul format din Florinel Tincescu şi Iulian Nicolaescu, aflaţi la primul lor raliu pe zăpadă. Cei doi au trecut de la agonie la extaz pe speciala cu numărul patru, atunci când la o viteză de 130 km/h maşina lor a lovit un banc de zăpadă, răsturnându-se.

E primul meu accident mai serios în ultimii opt ani de zile. În timp ce ne rostogoleam, un geam din sparte s-a spart şi în maşină cred că au intrat peste 100 kg de zăpadă. Era totul alb! Din fericire am putut continua, chiar dacă am ieşit puţin şifonaţi„, a spus şi Florinel Tincescu.

Sezonul 2013 se anunţă unul extrem de incitant pentru echipajele Napoca Rally Academy, cu Marco şi Simone Tempestini angrenaţi în Campionatul European de Raliuri, în cadrul căruia vor lua startul în cel puţin opt etape. Următoarea întâlnire cu echipajele Napoca Rally Academy va fi între 22 şi 23 martie, perioadă în care este programat raliul Braşovului.

Materialele VIDEO cu Marco şi Simone în acţiune la Covasna Winter Rally sunt disponibile mai jos.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide