Podium pentru Tempestini în San Marino Rally

Autor: Adrian Mihălţianu 10 iul. 2012 Raliuri

În ciuda numeroaselor probleme din ziua a doua, Marco Tempestini şi Dorin Pulpea au terminat Raliul San marino pe locul trei în clasa IRC Production Cup şi pe şapte la general. Acest rezultat îl aduce pe locul secund în clasamentul general, la doar două puncte de liderul Andreas Aigner.

Pentru început, Tempestini a ales pneurile de compoziţie tare, care îl dezavantajau pe prima probă specială, dar pilotul român de origine italiană spera că va recupera pe probele mai lungi. Nu a trecut mult şi echipajul românesc a avut primul ghinion. Pe speciala a şaptea Tempestini a făcut pană, dar timpul pierdut a fost de numai 30 de secunde: „Am mers cât de tare s-a putut în condiţiile date. Nu cred că am pierdut mai mult de 30 de secunde, dar în stopul probei am văzut că toata lumea se agita pentru că era foc sub masina. Dorin, copilotul meu, a stins focul, dar etrierul a fost distrus şi curgea ulei. Am crezut că totul s-a terminat, dar după indicaţiile primite din service am reuşit să plecam mai departe. Am întarziat cinci minute în CO şi pe urmatoarea probă am mers doar cu trei roţi care frânau şi fără frână de mână. A fost interesant, dar cel mai important este că am ajuns la sosire

Acest accident i-a năruit şansele să termine pe locul doi, dar pe următoarea buclă Tempestini a mers la limită şi a terminat etapa din San Marino cu un binemeritat loc trei. La Sibiu, etapa a opta din IRC, Marco Tempestini va lua startul cu un model Skoda Fabia S2000. Ne vedem cu toţii acolo, pe 20-22 iulie, da?

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide