Raliul Bulgariei anulat din cauza uni accident fatal

Autor: Cosmin Iordache 20 iul. 2009 Raliuri
Raliul Bulgariei anulat din cauza uni accident fatal

Şansele Bulgariei de a organiza anul viitor o etapă din Campinatul Mondial de Raliuri au scăzut simţitor după un tragic accident, în care un navigator şi-a pierdut viaţa la etapa din acest an. În cea de-a şaptea rundă, echipajul format din elveţianul Brian Lavio şi italianul Flavio Guglielmini a fost implicat într-un tragic accident. Elveţianul, la bordul unui Peugeot 207 S2000, a acroşat o piatră de pe margine, care a proiectat bolidul într-un pom pe latura copilotului.

Din nefericire pentru italian, impactul i-a fost fatal, pierzându-şi viaţa pe loc. Pilotul Lavio a ajuns, de asemenea, în stare gravă la spital, cu fracturi şi plăgi la nivelul toracelui, abdomenului şi claviculei, dar fără funcţiile vitale afectate. Raliul Bulgariei a fost în acel moment suspendat, toţi timpii fiind anulaţi. În acel moment, în fruntea clasamentului se afla Giandomenico Basso, pilotul italian cu care Guglielmini a debutat în raliuri în 2004.

Sub aceste triste auspicii şansele bulgarilor de a organiza un raliu la nivel mondial au fost diminuate. O decizie în acest sens  se va pronunţa în Septembrie 2009, atunci când FIA va nominaliza etapele pentru sezonul următor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide