Raliul Sibiului 2015: programul Sibiu Rally Challenge anunţă un spectacol pe cinste

Autor: Adrian Mihălţianu 23 iul. 2015 Raliuri

La ediţia din 2015 a Sibiu Rally Challenge, un festival dedicat sporturilor cu motor programat la Sibiu în perioada 20 – 23 august, acţiunea va putea fi urmărită de la faţa locului, în cele mai spectaculoase locuri ale evenimentului – Piaţa Mare din Sibiu, speciala Păltiniş pe noapte sau pe Transfăgărăşan, dar şi prin canalele de comunicare online pe platformele oficiale din social media ale competiţiei.

Programul Sibiu Rally Challenge 2015

Ediţia din 2015 debutează joi, 20 august, cu startul festiv şi parada pe străzile din centrul oraşului, programate de la ora 20:00. Vineri dimineaţa, între orele 8:00 şi 12:00, este prima ocazie pentru spectatori să-i vadă în acţiune pe piloţii din Campionatul Naţional, shakedown-ul, testul oficial de dinainte de raliu, fiind programat pe fosta specială Călugăru.

Programul Sibiu Rally Challenge 2015

Vineri, începând cu ora 19:00, vor fi programate două probe speciale la Păltiniş, în urcare şi coborâre, care se vor desfăşura în nocturnă. Spectatorii vor putea vedea astfel toate probele din prima zi şi sper că vom avea aceeaşi atmosferă fabuloasă ca şi pe celebra Şanta pe macadam.

Probele de noapte au o magie aparte

Sâmbătă, 22 august, sunt programate 6 probe speciale, dintre care patru pe Transfăgărăşan. Prima urcare va avea loc la ora 10:23, iar coborârea la ora 11:58, după care urmează speciala Baraj. Proba specială de pe Transfăgărăşan are o lungime de 10,24 kilometri şi va fi parcursă de două ori în urcare şi de două ori în coborâre. Transfăgărăşanul este proba regină a evenimentului şi va fi parcursă de patru ori. Este o zonă perfectă pentru spectatori şi sper să strângem un număr cât mai mare de pasionaţi care vor să-i vadă în acţiune pe piloţii care vor lua startul la Sibiu Rally Challenge.

Piloţii înscrişi în etapa din Campionatul Naţional şi la Sibiu Rally Legends vor avea de parcurs 8 probe speciale cu o lungime de 82,74 kilometri, iar cei care se înscriu în Sibiu Rally Challenge îşi vor putea alege probele pe care vor lua startul. De asemenea, piloţii înscrişi în Sibiu Classic Challenge vor ajunge pe specialele Păltiniş şi Transfăgărăşan, dar restul traseului va fi dezvăluit abia în ziua startului, acestea fiind reglementările competiţiilor de regularitate.

La ediţia din 2015 sunt 4 categorii: Sibiu Rally, Sibiu Classic Challenge, Sibiu Rally Challenge şi Sibiu Rally Legends.

În 2015, Sibiu Rally Challenge nu include doar o etapă din Campionatul Naţional de Raliuri, ci continuă ideea începută anul trecut de a atrage un număr cât mai mare de pasionaţi la start. “Ne dorim să atragem la start veterani ai acestui sport, piloţi tineri cu posibilităţi financiare reduse, dar şi maşini clasice care au scris istoria acestui sport”, a spus Sorin Itu, organizatorul evenimentului.

Sibiu Rally este etapa a şasea din Campionatul Naţional de Raliuri şi va avea un traseu cu o lungime de 82,74 km compus din 8 probe speciale. În prima zi se vor parcurge specialele Păltiniş şi Vălari, ultima în nocturnă, iar în ziua a doua atracţia principală va fi cu siguranţă celebrul Transfăgărăşan care va fi parcurs de patru ori: de două ori în urcare şi de două ori în coborâre, la care se adaugă o probă specială complet nouă cu o lungime de 10,5 km.

Atmosfera de la Sibiu este de vis, în fiecare an

Sibiu Classic Challenge este o competiţie de regularitate deschisă maşinilor clasice şi are două categorii: Clasic şi Sport. Participanţii în această competiţie vor avea ocazia să descopere câteva din cele mai frumoase zone ale Sibiului şi vor ajunge şi pe specialele clasice ale raliului: Păltiniş şi Transfăgărăşan.

Piaţa Mare va fi, din nou, cartierul general al Sibiu Rally Challenge

Sibiu Rally Challenge este o categorie deschisă tuturor piloţilor care deţin o maşină de competiţie, gândită în special pentru piloţii din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, dar nu numai, care vor parcurge doar o parte din traseu, incluzând specialelele Păltiniş şi Transfăgărăşan, cele mai importante ale evenimentului.

Sibiu Rally Legends este o secţiune deschisă maşinilor de raliu care au făcut istorie de-a lungul timpului pe probele speciale şi se va desfăşura pe acelaşi traseu ca şi etapa din Campionatul Naţional.

Spectacol pe toate specialele, garantat

“Obiectivul principal este să atragem cât mai mulţi spectatori în punctele cheie ale evenimentului: Piaţa Mare din Sibiu, Păltiniş şi Transfăgărăşan. Apoi vrem să oferim tuturor piloţilor un cadru în care să concureze indiferent de bugetul pe care-l au la dispoziţie şi să creăm un festival dedicat sporturilor cu motor care să crească an de an şi să atragă nume din ce în ce mai importante”, a mai adăugat Sorin Itu. 

Nu ştim dacă anul acesta vor mai fi elicoptere, dar staţi cu ochii după drone

Informaţiile despre Sibiu Rally Challenge vor fi disponibile şi pe principalele platforme de socializare: Facebook, Twitter, YouTube, Pinterest şi Instagram. Noul site www.raliulsibiului.ro înglobează toate aceste platforme de socializare şi este interfaţa ideală dintre fani şi acţiunea din timpul Sibiu Rally Challenge. Pentru a grupa toate informaţiile referitoare la Sibiu Rally Challenge, hashtag-ul oficial de pe platformele de socializare este #sibiurally. Pe parcursul evenimentului vor exista şi numeroase activării cu scopul de a-i implica pe suporterii în desfăşurarea competiţiei, aceştia putând să voteze cel mai spectaculos pilot sau cea mai frumoasă maşină.

Accesul suporterilor la toate platformele din online este facilitat de parteneriatul cu Orange România care oferă internet wireless gratuit în Piaţa Mare din Sibiu. În plus, în urma parteneriatului cu Zelist Monitor în Piaţa Mare a oraşului va fi instalat un monitor pe care va fi activat un “live-wall” ce va agrega menţionările despre eveniment pentru a vedea în timp real tot ce se discută despre Sibiu Rally Challenge.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide