Robert Kubica, crash spectaculos în Raliul Finlandei! VIDEO

Autor: Adrian Mihălţianu 05 aug. 2013 Raliuri
Robert Kubica, crash spectaculos în Raliul Finlandei! VIDEO

Robert Kubica avea emoţii înainte de Raliul Finlandei, pentru că era la prima lui participare la acest raliu, iar probele de macadam finlandeze sunt printre cele mai grele din WRC. Avea şi de ce să se teamă, pentru că la un moment dat era atât de lent încât a fost prins din urmă de altă maşină, treabă cam ruşinoasă la palmaresul său…

Totuşi, Kubica s-a adunat şi a călcat acceleraţia la maximum, recuperând timp important. Asta, până la o formidabilă ieşire în decor, când maşina sa a retezat pur şi simplu brazii de pe margine. Iată însă manevra care l-a readus pe fostul pilot de Formula 1 înapoi pe pistă: dacă ai dubii, calc-o la maximum!

În final, Kubica s-a clasat al doilea în WRC2, la 90 de secunde de leaderul Jari Ketomaa. În WRC, Sebastien Ogier a făcut legea pe VW-ul său Polo, urmat pe podium de Thierry Neuville cu Ford Fiesta şi de Mads Ostberg, tot cu Fiesta. Mikko Hirvonen n-a avut o zi prea bună, terminând al patrulea cu al său Citroen DS3, urmat de Dani Sordo, cu acelaşi model de maşină.

Clasamentul general al WRC este condus de Ogier, cu 181 de puncte, urmat la mare distanţă de Jari-Matti Latvala cu 91 de puncte (a fost forţat să abandoneze din cauza suspensiei) şi Thierry Neuville, cu acelaşi număr de puncte, precum şi de Mikko Hirvonen cu 73 de puncte şi Dani Sordo cu 69 de puncte.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide