Sebastien Loeb a devenit campion mondial WRC pentru a noua oară

Autor: Iulian Dnistran 08 oct. 2012 Raliuri

Sébastien Loeb a câştigat pentru a noua oară consecutiv campionatul mondial de raliuri (WRC), deşi mai sunt încă două etape până la finalul calendarului competiţional. Francezul a câştigat ieri pe teren propriu Raliul Franţei şi a adunat destule puncte pentru a fi declarat campion mondial.

Şi nu doar Loeb a câştigat încă un titlu ieri, ci şi cei de la Citroen, care au câştigat pentru a opta oară campionatul la categoria constructorilor.

„Am visat la acest moment încă de la începutul raliului, mai ales că am trecut prin acelaşi lucru şi acum doi ani. Acum am ajuns din nou aici, cu victoria şi campionatul în faţa tuturor acestor oameni minunaţi. E imposibil să fie mai bine de atât, a fost un vis în tot week-end-ul în faţa tuturor acestor fani. Nu ne-a venit să credem ce atmosferă a fost acum doi ani, a fost nemaipomenit atunci şi e nemaipomenit acum”, a declarat Sébastien Loeb.

Pe locul al doilea a terminat ieri Jari-Matti Latvala cu al său Ford, iar locul al treilea al podiumului Raliului Franţei a fost ocupat de colegul lui Loeb de la Citroen – Mikko Hirvonen.

Acest al nouălea titlu de campion mondial ar putea fi şi ultimul pentru Sébastien Loeb. El a declarat în timpul Salonului Auto Paris 2012 că va participa la prima etapă din 2013, dar că nu are alte planuri pentru restul anului.

Video:

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide