4 motoare electrice, câte unul la roată (GALERIE FOTO)

Autor: Alexandru Banu 29 apr. 2017 Știri auto

Am spus că nu suntem cei mai mari fani Tesla? Pentru că dacă nu am condus-o, logic, nu avem o părere. Ni se pare însă că a înnebunit toată lumea cu maşina asta de parcă ar fi singura speranţă a omenirii. Şi, sincer, e de nişte ani buni pe piaţă, ani în care ar fi trebuit să ia avânt cu mai mult de câteva zeci de mii de unităţi pe an. Dar instinctul jucătorilor la bursă trebuie să ne dea de gândit că, totuşi, Tesla o să aibă un cuvânt enorm de spus pe termen lung.

Elon Musk vrea să ajungă la producţia pe verticală, adică să renunţe la furnizori şi să producă el tot, moment în care Tesla va fi mai ieftină. Visurile sudafricanului au în ele şi maşini sport, cu mulţi cai, tot electrice. 0-100 km/h pentru Musk înseamnă automat sub 3 secunde, ceea ce e mai bine decât un Ferrari. În acel moment, o să merite să dai 100-150 mii de euro pe o Tesla decât 300.000 de euro pe un Ferrari mai slab. Sau nu! Până la acel #hipercar #supersport #minunat mai e vreme şi designerii din lume fani Tesla propun lucruri pe Twitter, FB sau Instagram. Culmea e că Musk e atât de deschis că le şi răspunde şi-şi notează propunerile lor.

Xabier Albizu, un spaniol, şi-a imaginat cum ar arăta Tesla de vis despre care vorbeam. Are 4 motoare electrice – câte unul la roată – , se conduce şi singură dacă nu vrei să-i dai pedală. Conceptul 3D Tesla Model EXP e intitulat aşa şi datorită iniţialelor distinctive ale modelelor actuale Tesla, de unde s-a şi inspirat Xabier când a decshis 3D Max-ul: Model S, Model X şi P90D –ul (cel mai puternic Tesla S).

TESLA EXP (GALERIE FOTO)

  

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide