Noul Volkswagen Polo introduce o premieră pentru mașinile din clasa mică

Autor: Marius Vișan 24 iun. 2021 Știri auto

Noul Volkswagen Polo poate vira, frâna și accelera automat cu ajutorul IQ.DRIVE Travel Assist. Sistemul favorizează deplasarea pe șosele de mare viteză.

Sistemul se bazează pe fuziunea dintre tempomatul adaptiv (ACC) și ghidarea adaptivă pe bandă, îmbinate pentru ghidare laterală și longitudinală. Datorită sistemului bazat pe camera video pentru afișarea indicatoarelor rutiere Dynamic Road Sign Display, Polo „știe” cât de repede are voie să meargă.

Utilizând tehnologia cu senzori radar, detectează de asemenea dacă în fața sa apare un autovehicul mai lent. În acest caz, Polo este frânat de sistem, păstrând astfel întotdeauna distanța corectă și sigură de urmărire. În momentul în care în față nu mai sunt alte mașini, Volkswagen accelerează din nou.

Cu cutiile de viteze manuale cu 5 și 6 trepte, IQ.DRIVE Travel Assist poate fi utilizat de la o viteză de 30 km/h până la viteza maximă (210 km/h). Dacă Polo este echipat cu o cutie de viteze cu 7 trepte și ambreiaj dublu (DSG), sistemul de asistență este disponibil deja începând de la 0 km/h.

De la 0 la 210 km/h: IQ.DRIVE Travel Assist poate prelua controlul asupra direcției, frânării și accelerării

Va exista de asemenea și un sistem de tempomat predictiv – anticipativ – ACC în combinație cu sistemul de navigație și cutia de viteze cu ambreiaj dublu (DSG).

Printre altele, acesta va permite autovehiculului să reacționeze la curbe sau limite de localități și să reducă viteza.

Sistemul de menținere a benzii de rulare Lane Assist scanează zona din fața mașinii Polo utilizând aceeași cameră din parbriz precum sistemul de afișare a indicatoarelor rutiere Dynamic Road Sign Display. Prin urmare, sistemul de asistență detectează marcajele benzilor și corectează direcția imediat ce este detectată o părăsire neintenționată a benzii. Dacă sistemul IQ.DRIVE Travel Assist este activ, tempomatul predictiv.

ACC și ghidarea adaptivă pe bandă funcționează împreună, conform descrierii. Cu alte cuvinte, Polo frânează, accelerează și controlează direcția automat, în cadrul limitelor sistemului. Cu toate acestea, șoferul trebuie să păstreze mâinile pe volan, el fiind întotdeauna responsabil pentru evaluarea situației din trafic și controlarea comportamentului autovehiculului.

Intră în GALERIA FOTO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide