Renault Grand Espace – test promotor.ro

Autor: Cosmin Iordache 31 mart. 2009 Test drive

VEZI TOATE FAMILISTELE DIN TESTUL PROMOTOR.RO

Fotolii glisanteÎn interior, Renault Grand Espace îşi arată cu adevărat menirea, fiind foarte spaţios şi foarte aerisit, numai bun pentru călătorii. Spre deosebire de alte modele care pretind că au şapte locuri, la Grand Espace acestea chiar sunt 7 şi ultimele două nu sunt potrivite doar pentru copiii cei mici ai familiei.

De fapt, toate cele cinci locuri din spate sunt identice, neexistând o banchetă, ci cinci fotolii individuale. Acest lucru îi conferă o modularitate de invidiat, putând culisa şi rabata în funcţie de nevoi. Totul se face prin acţionarea a două pârghii, nu trebuie forţă şi nici prea multă îndemânare ca să le manipulezi. Ceva muşchi trebuie, însă, dacă vrei să le scoţi din maşină, fotoliile fiind destul de grele.

Spaţiul este arhisuficient pentru toţi cei şapte pasageri şi dispunerea locurilor îţi poate lăsa impresia că te afli în avionul personal de şosea. Senzaţia este accentuată şi de desenul avangardist al planşei de bord.

Te urci şi vezi doar un volan suspendat ca o manşă şi un afişaj în vârful consolei centrale. Unde sunt restul butoanelor? Cele ale climatizării sunt foarte inteligent plasate, pe uşa fiecărui ocupant, şoferul deţinând controlul total, iar restul doar setări legate de curgerea aerului şi nu de temperatură.

Grand Espace - bordSistemul audio este mascat în mijlocul consolei centrale, într-un fel de torpedo dublu, singurele comenzi aparente ale atmosferei muzicale fiind cele de lângă volan. Este o soluţie inteligentă şi una care favorizează spaţiul. În locul unui bord pe care tronează unitatea audio, francezii au preferat un bord în care spaţiile de depozitare sunt suverane.

Pentru că tot am vorbit de spaţiu, să vedem cum se prezintă "cala" avionului nostru. În configuraţia cu şapte locuri, spaţiul pentru bagaje este destul de mic, deci şapte persoane nu prea fac casă bună cu bagajele. În shimb, dacă se renunţă la unul sau mai multe locuri, spaţiul creşte exponenţial şi, pentru că absolut toate scaunele sunt culisabile, nu va fi greu să adăposteşti bagaje voluminoase.

Grand Espace - portbagaj incapatorÎn arhitectura cu 5 locuri, volumul declarat este de 460 litri, iar, dacă se păstrează doar spaţiile din faţă, rezultă un volum aproape comercial, de 3.050 de litri.

Aşa cum am mai spus-o, volumul încăpător este favorizat de modularitate şi va fi aproape imposibil să găseşti un bagaj căruia să nu îi poţi face loc în Grand Espace. Şi unde mai pui că uneori nu trebuie să sacrifici nici confortul.

Să vedem însă cum se comportă la drum acest model de croazieră.

Pagini: 1 2 3

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide