Am testat noul Audi A3 2.0 TDI – Pretendentul

Autor: Oraan Mărculescu 16 oct. 2012 Test drive

Nu ştiam ce să cred despre evoluţia cam discretă în materie de design a noului Audi A3 faţă de precedenta generaţie. Prima impresie a fost că noul A3 arată ca un facelit în stilul lui Audi A6, dar, pe viu, maşina reuşeşte să degaje o personalitate mult mai clară.

Păstrarea unui gabarit similar şi a unei linii laterale familiare este benefică, deoarece Audi A3 continuă să impună acelaşi respect în clasa compactă. Iar partea frontală dominată de imensa grilă şi de farurile elegant conturate îi conferă o foarte puternică imagine premium, ”privirea” aproape subjugându-te.

Doar partea din spate nu mi se pare integrată prea armonios în ansamblu, păstrându-se oarecum ideea de… pesimism de la A6. Poate cu ocazia faceliftului, stopurile vor căpăta o notă mai agresivă şi mai sportivă, care să completeze restul ansamblului.

Ca o concluzie, deşi noul Audi A3 este clar că se adresează ambelor sexe, mi se pare că degajă mai mult spirit masculin, în plus impunând mult respect printr-o imagine care a crescut cu adevărat vertiginos în ultimii ani.

În plus, versiunea în 3 uşi mi se pare o declaraţie destul de clară: sunt un burlac în ton cu moda. Cine are gânduri mai familiste, mai bine aşteaptă versiunea în 5 uşi A3 Sportback, recent lansată la Salonul Auto Paris 2012.

Dacă din punct de vedere al exteriorului, A3 putem spune că mizează pe evoluţie, în interior lucrurile stau altfel – vedem pe următoarea pagină

Pagini: 1 2 3 4

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide