Am testat noul Ford Ranger

Autor: Adrian Mihălţianu 15 iun. 2012 Test drive

Tracţiunea integrală nepermanentă are două moduri de lucru, 4H şi 4L, acestea fiind utilizate de către şofer în funcţie de dificultatea terenului. Pentru angrenarea modului 4L este necesar ca viteza maşinii să fie zero şi ambreiajul apăsat în cazul cutiei manuale cu şase rapoarte sau levierul cutiei automate să fie pus în poziţia N. După cuplarea reductorului, noul Ford Ranger aproape că nu are limite, maşina fiind capabilă să negocieze obstacole de dificultate mare.

Noul Ford Ranger este o maşină care oferă un confort la rulare foarte bun, aproape că nici nu-ţi dai seama că maşina este dotată cu arcuri foi pe spate. Se ştie foarte bine că atunci când o maşină este pe foi, toată lumea din interior este zguduită zdravăn. Acest lucru nu se întâmplă şi la bordul noului Ford Ranger datorită prinderii arcurilor foi. Interiorul este dotat cu absolut toate sistemele de care avem nevoie pentru a avea o călătorie plăcută. Multe dintre dotările prezente pe maşina de test sunt dotări opţionale, dintre care menţionăm aer condiţionat, sistem de sunet echipat cu conexivitate Bluetooth şi mufă USB şi cruize control. Standard maşina este echipată cu 5 airbag-uri (şofer, pasager, laterale, cortină şi airbag pentru genunchii şoferului), ESP. Datorită atât sistemelor opţionale, cât şi celor standard , Ford Ranger a obţinut cinci stele la testele de impact EuroNCAP. Faţă de generaţia precedentă, locurile din spate, în cazul cabinei Double Cab locurile din spate dispun de un spaţiu generos, iar pasagerii din spate nu mai stau cu „genunchii la gură”.

Putem spune că noul Ford Ranger este o evoluţie, surprinzătoare pentru anumite persoane, care oferă un grad ridicat de securitate, iar sentimentul de maşină utilitară nu mai este regăsit la bord. Preţul de bază este de 26.098 euro, valoare pentru care primim cabina simplă, tracţiunea 4×2 şi propulsorul diesel de 2,2 litri şi 125 CP.

Pagini: 1 2

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide