La volanul etalonului sobrietăţii sportive de lux: Mercedes-Benz SL 500

Autor: Oraan Mărculescu 24 oct. 2012 Test drive

Sincer, primele imagini cu noua generaţie Mercedes-Benz SL nu pot spune că m-au impresionat. Pentru mine, SL-ul era reprezentat de versiunea decapotabilă a celebrului Gullwing de la mijlocul secolului trecut, de maşina lui Bobby Ewing din ”Dallas”-ul post-decembrist sau de foarte reuşitul model cu valenţe de bad-boy din anii ’90.

După 2002, Mercedes-Benz SL a devenit parcă prea rotunjit, prea modern, prea fără greutate. Iar această a şaptea generaţie, lansată la Salonul Auto Detroit 2012, mi se părea din imagini cam disproporţionată, cu un design parcă neconform cu ideea mea de SL.

Pe viu, însă, impresia mi s-a schimbat radical, iar acest lucru mi se întâmplă rareori. Principala cauză o reprezintă dimensiunile foarte generoase, pe care le sesizezi cu adevărat doar când stai lângă maşină şi eşti dominat de lungimea de peste 4,5 metri. Din care capota reprezintă peste o treime, iar portbagajul cam un sfert…

Rămân circumspect în privinţa părţii frontale, cu farurile decupate cam ciudat pentru gusturile mele şi puse în inferioritate de grila imensă. Dar un lucru e cert: dacă mai pun la socoteală şi pachetul AMG, care înseamnă un spoiler sportiv, SL-ul pur şi simplu pare copleşitor.

Iar noaptea, farurile cu luminile LED care parcă se preling pe partea inferioară, devin hipnotizante, cnferindu-i o identitate extrem de puternică, SL-ul respirând lux şi forţă. Noaptea, SL 500 domină totul în jur fără drept de apel şi exprimă faptul că e o maşină cu greutate. Exact ceea ce vrei de la un SL!

De parcă nu era de ajuns că SL arată impunător, designerii au avut o mare grijă şi la câteva detalii importante, care subliniază caracterul şi eleganţa maşinii. Mă refer la micile fante de pe aripile laterale şi din capotă, care sunt ornate cu câte două perechi de baghete cromate, cu un efect garantat în combinaţie cu jocul de lumini şi umbre datorat muchiilor şi nervurilor studiate.

Şi uite aşa, în ciuda unor reticenţe ale cerebelului meu, noul Mercedes-Benz SL, mai ales echipat cu pachetul stilistic AMG, m-a lăsat pentru o vreme mască şi m-am trezit contemplându-mi viaţa: nu era mai bine să fi ales o carieră de bancher?

Pentru că ăsta a fost primul ”job” care mi-a venit în minte când am intrat în maşină.- vedem pe pagina următoare

Pagini: 1 2 3 4

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide