Renault Megane 1.5 dCi 105 CP – ep. II: INTERIORUL

Autor: Oraan Mărculescu 12 mai 2009 Test drive

VEZI TOT TESTUL PROMOTOR.RO CU NOUL RENAULT MEGANE

Impartirea consolei centraleŞi în primul rând să ne oprim la consola centrală, care pare foarte aerisită. Pare – deoarece beneficiază de nişte forme unduitoare, iar comenzile diferitelor sisteme sunt grupate logic în nişte "insuliţe" centre de comandă.

Şi aici apar primele semne de nervozitate: butoanele sunt cam mici şi foarte apropiate, iar indicaţiile grafice de pe ele necesită acomodare, ba chiar te distrag la început de la condus. Maşina îmi inspiră calm, aşa încât mă aşteptam la butoane mari, foarte uşor accesibile. Nu este aşa, dar acestea măcar îţi induc o stare plăcută la atingere şi manipulare. Mi-au plăcut butoanele pentru reglarea temperaturii sistemului de climatizare (au o acţionare intuitivă), dar afişajul electronic are iconiţe prea mici.

Instalaţia audio nu surprinde prin aproape nimic, decât poate prin faptul că butonul mare este pentru schimbarea posturilor, deşi primul impuls este să reglezi volumul de la el… Nu lipseşte intrarea USB, plasată dedesubt – păcat că stickul USB afectează utilitatea suportului de băutură din acea zonă. Nu lipseşte nici displayul aferent radio-CD-ului, plasat chiar în partea superioară, la baza parbrizului şi acoperit de un cozoroc foarte util, care apără ecranul de lumina soarelui în orice moment.

Totuşi, navigarea prin meniu nu este prea facilă nici când stai pe loc. Eu unul am preferat ca, în timpul mersului, să apelez cât mai puţin la butoniada instalaţiei audio. Ah, şi să nu uit de facilitatea Bluetooth pentru telefon – conectarea este facilă (pot fi memorate până la cinci telefoane), însă acustica unei convorbiri… să zicem că aici ar mai fi puţin de lucru.

Spatii de depozitare nu prea multeDe lucru mai este şi în ce priveşte spaţiile de depozitare din jurul şoferului. Lângă frâna de mână există un singur spaţiu pentru o doză răcoritoare, nu prea adânc, iar cotiera ascunde un compartiment relativ încăpător, dar nu suficient de lat.

Loc pentru telefon? Păi… din moment ce există facilitatea Bluetooth, francezii au considerat că nu mai e nevoie de aşa ceva. Dar un portmoneu sau monedele pentru autostradă, unde le pui? Întrebări să le zicem retorice – cel puţin pentru maniacii micilor spaţii de depozitare dintr-o maşină.

Pasagerul din dreapta este cel mai probabil să observe primul compartimentele "secrete" din podea, din dreptul scaunelor. Sunt suficiente chiar pentru o borsetă – din păcate, sunt inaccesibile dacă se optează pentru covoraşe.

Dar ceilalţi pasageri ce părere au?

Pagini: 1 2 3

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide