Test în România cu Rolls-Royce Ghost

Vă amintiţi de filmul „Goodfellas”? Cum îl rezolvă Joe Pesci cu cuţitul de bucătărie pe mafiotul aproape mort din portbagaj sub ochii lui Robert de Niro şi Ray Liotta? Mutaţi imaginea în Rolls Royce Ghost. Se potriveşte? Nu. Iată de ce.

Test în România cu Rolls-Royce Ghost Test în România cu Rolls-Royce Ghost

Băieţii răi adevăraţi nu îşi vor cumpăra niciodată maşina asta,atâta timp cât încă se mai află la datorie. Pentru că Rolls RoyceGhost este maşina care spune despre tine că ai bani, chiar dacă tedai jos din ea îmbrăcat în şort, tricou şi şlapi. Chiar dacă veicoborî de la volan îmbrăcat la fel şi este clar că eşti doarşoferul, tot se va şti despre tine că ai bani. Doar eşti şoferulunui om care îşi permite un Rolls Royce...


Motivul dublării vânzărilor lui Rolls este Ghost, cel mai accesibilmodel al gamei şi probabil cea mai controversată maşină a mărcii înopinia multor clienţi fideli ai mărcii. Asta deoarece Ghost estepractic un BMW 760Li extrem de luxos, cu altă caroserie, ceva maiputernic şi care costă dublu decât acesta. Ouch! Sună periculos,dar vânzările extrem de bune de anul acesta demonstrează că BMW şiimplicit Rolls-Royce şi-au atins scopul pe care l-au vizat cuGhost: dublarea vânzărilor şi atragerea de noi clienţi. 80% dintreclienţii de Ghost sunt noi pentru Rolls-Royce, iar 7% dintre eisunt femei. Da, femeile foarte înstărite au început să-şi cumpereRolls. 90% dintre posesorii de Rolls din Europa îşi conduc singurimaşina, iar aceasta este o altă cifră care demonstrează căvremurile s-au schimbat. Având în vedere cum au mers lucrurile anulacesta şi succesul foarte mare al lui Ghost, aşteptaţi-vă ca, înmaxim doi ani, compania germană să-şi depăşească recordurile devânzări de peste 3.000 de unităţi pe care le reuşea acum mai binede 30 de ani.


Sinergiile dintre brand-uri înseamnă mai multe modele diferite saufoarte diferite, poziţionate în segmente separate, cu preţuricomplet diferite. Aşa cum Ghost este un hit, dacă mâine Maybach vaproduce o maşină de 300.000 de euro cu TVA mare cât un S lung, maiputernică şi mult mai luxoasă, Maybach va fi salvat fără măsuridisperate.

Citeşte mai departe în pagina următoare »