Am condus noul BMW X1

Autor: Gabriel Grosoiu 02 iul. 2012 Test in premiera

BMW X1 este departe de a fi o maşină veche. Nu doar datorită faptului că are doar trei ani pe piaţă, dar şi pentru că îi lipseşte un predecesor direct în vechea gamă de modele ale bavarezilor. Mai mult, numărul exemplarelor de X1 ce şi-au găsit proprietari în lumea întreagă este de peste 275.000 de exemplare, iar dintre acestea, 625 zburdă chiar acum pe şoselele româneşti. Ce anume i-a determinat pe inginerii şi designerii germani să aplice un facelift relativ timpuriu unui model care aparent nu avea nevoie de aşa ceva?

Ei bine, gama BMW a evoluat foarte mult în ultimii trei ani, iar X1 trebuia neapărat să rămână în prima linie a crossoverelor premium. Un segment inexistent până acum ceva vreme, dar care devine tot mai aglomerat. Estetic, fratele mai mic al lui BMW X3 nu vine cu nimic care să provoace şocuri. Avem un nou aspect al farurilor, care au primit acum LED-uri de zi, dar şi un look complet nou pentru spoilerul frontal. De asemenea, oglinzile retrovizoare sunt redesenate, iar acum înglobează semnalizatoarele laterale.

Designerii germani încearcă să ne atragă atenţia asupra X-ului pe care îl putem vedea, prin întâlnirea dintre pliurile ce se ridică dinspre splitter şi muchiile care coboară pe conturul farurilor, odată cu faimoşii rinichi. Avem un spoiler schimbat la partea din spate, iar gama de culori a fost reîmprospătată cu nuanţe noi. Interiorul îşi aşteaptă viitorii ocupanţi cu materiale de calitate superioară, consola centrală este chiar şi mai orientată către şofer, iar opţional poate fi comandat un volan sport. Aşadar, un facelift destul de elaborat, în ciuda aparenţei de discreţie.

Iar dacă mai punem la socoteală şi faptul că micul X a primit nivelele de personalizare BMW Lines, preluate după modelul Seriei 3, (X Line sau Sport Line, după preferinţă) precum şi pachetul opţional M, tabloul este mai mult decât complet. Să vedem, totuşi, în pagina următoare, ce schimbări au avut loc pe plan tehnologic şi cum se manifestă ele în viaţa reală.

Pagini: 1 2

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide