Am făcut cunoştinţă cu noul Volvo V40, la Verona, în Italia

Autor: Adrian Mihălţianu 29 iun. 2012 Test in premiera

Dacă din poze interiorul lui Volvo V40 arată bine, această impresie e chiar uşor mai bună în realitate. Este adevărat, în cazul maşinilor de test din Italia vorbim de o echipare de top, cu multe opţiuni, care pur şi simplu creează un univers interior luxos şi modern.

Interiorul lui Volvo V40 este clar premium, mai ales daca se aleg multe optiuni

Materialele sunt de o foarte bună calitate, aşa cum te aştepţi de la o maşină premium, iar designerii au fost foarte atenţi la detalii. Tot ce înseamnă plastic, mai ales în partea superioară a bordului, arată foarte bine calitativ, iar împărţirea logică şi ergonomică a comenzilor şi grupurilor de butoane contribuie la un plus de aerisire a interiorului.

Din punctul de vedere al celui de la volan, principalul lucru care atrage este tabloul de bord digital, cu trei modalităţi de modificare a afişajului: „Elegance”, „ECO” şi „Performance”. În funcţie de ce alegi, se modifică atât culorile, cât şi informaţiile care îţi sunt furnizate, într-un mod nu doar intuitiv, cât şi printr-o grafică excelentă şi cu o lizibilitate exemplară.

Atuul noului Volvo V40 - displayul personalizabil, care inlocuieste clasicele ceasuri de bord

Ecranul central, din partea superioară a consolei, nu e nicidecum redundant, deoarece aici poţi urmări de la indicaţiile şi hărţile sistemului de navigaţie până la imagini de la camera de filmat din spate, la mesul înapoi. În rest, meniul şi blocul de comandă de sub gurile de aerisire sunt cunoscute deja de la S60/V60 – dacă la început par puţin cam aglomerate, după un minim timp de acomodare realizezi că sunt intuitive şi judicios plasate.

De remarcat unele detalii inedite, cum ar fi oglinda retrovizoare interioară, cu o ramă foarte subţire, ceea ce îi conferă un aspect pur şi simplu luxos. De asemenea, măciulia schimbătorului cutiei automate este translucidă, fiind dotată cu LED-uri, ceea ce aduce o notă inedită în habitaclu.

Spatiul in spate este normal pentru clasa compacta, iar portbagajul are 355 de litri

În spate se stă comod, fără ca V40 să îşi propună să ajungă la noi standare în clasă în ce priveşte spaţiul pentru genunchi şi cap. Mult mai important este faptul că te simţi îmbrăcat într-un veşmânt haute-couture, iar, dacă se optează şi pentru plafonul panoramic, orice urmă de claustrofobie dispare.

Portbagajul are o valoare mai mult decât decentă, de 335 litri în configuraţia cu 5 locuri, având avantajul unui spaţiu suplimentar de 16 litri sub planşeu. foarte util pentru mărunţişuri. Decuparea mai puţin generoasă a hayonului şi înălţimea destul de ridicată de încărcare a bagajelor sunt, totuşi, compromisuri dictate de forma elaborată a spatelui şi sunt sigur că nu vor fi un impediment pentru amatorii de maşini premium.

Sistemul City Safety este standard pe noul Volvo V40, optional fiind oferite multe alte sisteme de siguranta moderne

La toate acestea mai trebuie adăugat gradul foarte înalt de siguranţă activă şi pasivă pe care îl aduce Volvo V40. În premieră absolută, noul V40 oferă un airbag pentru pietoni, iar sistemul City Safety este standard. La care mai adăugăm un pachet complet de airbaguri, incluzând şi un airbag pentru genunchii şoferului.

Opţional, V40 mai oferă o grămadă de sisteme de siguranţă avansate, de la un sofisticat Park Assist Pilot până la o cameră cu funcţie de recunoaştere a indicatoarelor, la care se mai adaugă sistemul Active High Beam (reduce înălţimea de iluminare când apare o maşină din faţă, noaptea), Cross Traffic Alert (sistem de asistenţă la manevrele cu spatele la ieşirea din locul de parcare) ori sistemul unic în acest segment, Pedestrian Detection.

Însă nu am mers în Italia să testăm pe pielea noastră aceste sisteme de siguranţă, ci să vedem cum se conduce noul Volvo V40 – pe următoarea pagină.

Pagini: 1 2

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide