Am luat contactul cu noul Hyundai Elantra 1.6 MPI

Surpiză coreeană: un sedan atrăgător, cu motor puternic şi echipare bogată, la doar 15.000 euro? Parcă sună prea bine să fie adevărat. Şi totuşi, am condus aşa ceva: noul Hyundai Elantra. Iată de ce cred că va avea un foarte mare succes la noi.

Am luat contactul cu noul Hyundai Elantra 1.6 MPI Am luat contactul cu noul Hyundai Elantra 1.6 MPI

Până nu de mult, Hyundai nu atrăgea atenţia decât printr-un raport atrăgător preţ/echipare. În general, maşinile coreenilor aveau un design fad, cel mult corect, fără a se evidenţia în trafic. Asta până când au demarat o campanie de "ieşire din anonimat", prin coupe-ul cu patru uşi Hyundai Sonata, iar apoi cu SUV-ul Hyundai ix35.

Denumirea Elantra a dispărut de ceva ani de la noi din peisaj, ultimul model care a fost comercializat oficial la noi având un design discutabil, care pe mine întotdeauna m-a agasat. Aşa încât poate veţi înţelege de ce, atunci când am văzut prima oară maşina din imagini pe viu, am rămas descumpănit: "Cum... Elantra?!"

Hyundai Elantra este un sedan compact cu un design elaborat si foarte elegant

Ei bine, noul Hyundai Elantra este un sedan foarte reuşit ca design. Are multe elemente sofisticate, denotă multă eleganţă, curburile asiatice se împletesc armonios cu o agresivitate specific europeană şi, per ansamblu, place de la prima vedere. Ar trebui să fii foarte răutăcios ca să găseşti nod în papură aspectului maşinii.

O dată cu noua Elantra am înţeles cam care e ideea imaginii de marcă puţin cam ciudate: clepsidra. Muchiile de pe capotă şi cele din partea centrală a spolerului reliefează această formă în mod clar la Elantra, maşina căpătând, în sfârşit, o identitate puternică, dar, în acelaşi timp, fină.

Hyundai Elantra are un aspect foarte reusit, mai ales daca e vopsita intr-o culoare potrivita

Farurile alungite ciudat de mult arată high-tech datorită unui ornament interior curbat (oare cum ar arăta cu lumini de tip LED?), iar stopurile sunt şi ele mult prelungite pe laterale, curburile omniprezente fiind o carte de vizită pentru originea asiatică a designului modern.

Faţă de sedanurile compacte de pe la noi, noul Hyundai Elantra se detaşează destul de clar ca aspect, mai ales dacă maşina este vopsită într-o culoare potrivită - în cazul de faţă, albastrul metalizat era un atu binevenit. Din punct de vedere al designului, doar Chevrolet Cruze aş putea spune că îi ţine piept pentru moment, cu stilul său ceva mai masculin.

Oare interiorul noului Elantra te lasă la fel de plăcut surprins?

Hyundai Elantra arboreaza o imagine de marca interesanta: clepsidra

Citeşte mai departe în pagina următoare »