O nouă debarcare Jeep în România

Autor: Constantin Ciobanu 29 sept. 2011 Test in premiera

Commander a dispărut din gama constructorului american, aşadar Grand Cherokee este nava amiral. Acum ceva ani SUV american era un fel de uniformă pe drumurile patriei, era simbolul succesului în viaţă. Între timp succesul a devenit sinonim cu alte agregate. Are puterea noul Grand Cherokee de a recâştiga inimile românilor. Să vedem.

Grand Cherokee a abandonat linia colţuroasă, designerii de la Jeep au decis că Marele Indian trebuie să adopte o linie mai rafinată pentru a câştiga şi sufletele celor care nu agrează imaginea unui offroader masculin. Partea bună este că modelul nu şi-a pierdut identitatea. Este un Jeep, iar acest lucru poate fi spus şi de un copil. Oricum este relativ uşor să conservi identitatea Jeep, nu trebuie să renunţi la celebra grilă frontală. O caroserie care a păstrat aerul masiv, dar o masivitate camuflată elegant de formele fluide.

Interiorul este evident nou şi adoptă o nouă filosofie. Pe undeva pot fi regăsite asemănări cu planşa de bord a vechii generaţii. Faptul că display-ul sistemului infotainment este încadrat de gurile de ventilaţie, aceeaşi poziţionare a selectorului cutiei de viteze având aceeaşi grilă… şi cam atât. Aerul masculin al interiorului dat de formele pătrăţoase s-a evaporat. Noul Grand Cherokee pune accent la interior pe fluiditate şi o simplitate elegantă. Personal am fost încântat de simplitatea şi eleganţa interiorului. Evoluţia din punct de vedere al materialelor şi calităţii asamblării este imensă. Nu mai întâlneşti plastice tari şi inestetice. Pe tunelul median şi-a făcut apariţia un selector pentru alegerea programului de rulare ale sistemelor Quadra-Trac II şi Quadra-Drive II. Sistemul Selec-Terrain oferă libertatea de a alege între 5 moduri în funcţie de terenul pe care se rulează – nisip/ noroi, sport, auto, zăpadă şi rocă. Noul Grand Cherokee beneficiază de o nouă platformă, precum şi de suspensie independentă faţă/ spate. Opţional poate fi comandată suspensia Quadra-Lift. În dotarea standard modelul vine echipat cu jante de 17 sau 18 inch, dar în funcţie de preferenţe se poate ajunge până la 20 inch.

Revenind puţin la interior. A fost mărit spaţiul pentru pasagerii din spate, iar accesul în maşină este facilitat de unghiul mai mare de deschidere al portierelor. Din punct de vedere al motorizărilor grand Cherokee vine pe piaţa românească cu un propulsor V6 de 2.987 cmc în două versiuni de putere – 190 CP la 4.000 rpm şi 440 Nm de la 1.600 – 2.800 rpm sau 241 CP la 4.000 rpm şi 550 Nm de la 1.800 – 2.800 rpm. Trebuie ştiut faptul că Grand Cherokee în echiparea de bază vine cu sistemul Quadra-Trac I, un sistem de tracţiune integrală permanentă care nu oferă nici o posibilitate de selectare a modului de rulare. Cine iubeşte benzina mai are de aşteptat. Nu este disponibil propulsorul V6 de 3.604 cmc care dezvoltă 286 CP şi 347 Nm. Poate ar trebui să ştiţi şi faptul că această motorizare are un consum urban declarat de 16 litri. Pentru moment vârful de gamă, Grand Cherokee SRT8, nu va fi disponibil în România. Păcat, la ce apetit există pe piaţa românească pentru SUV-uri potente singur şi-ar fi găsit destui fani. Cei 465 CP au şarmul lor, mai puţin în schimb cilindree de 6,4 litri care este destul de costisitoare la capitolul impozitare. Noul Grand Cherokee este o surpriză plăcută. Are multe atuuri de partea sa printre care şi un preţ extrem de competitiv.

Pagini: 1 2 3 4

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide