Opel Astra 1,8 vs Mitsubishi Lancer 1,8 CVT

Autor: Silviu Draganescu 28 iul. 2008 Teste comparative

Atat de diferitePentru a vă raspunde la această întrebare am facut un test comparativ între două modele distincte, care sunt reunite încă din această frază prin apartenenţa lor la clasa compactă: Opel Astra Sedan şi Mitsubishi Lancer. Ei bine, ambele sunt sedanuri de aproape 4,6 metri, atingând graniţa modelelor de clasă medie, modelele de test fiind dotate în echipare de vârf.

Şi aici se cam opresc asemănările. A, şi ambele au patru roţi. Dar să trecem peste asta. Pornind de la geneza fiecărui model, remarcăm primele diferenţe. În primul rând, Opel Astra a fost construit de la început ca un model hatchback. Şi asta se vede. Pentru că portbagajul suplimentar adăugat a reprezentat o soluţie de compromis, care, evident, nu avea cum să fie foarte fericită.

Partea din spate poate fi imbunatatitaPartea frontală şi restul maşinii până la montantul spate sunt comune cu modelul cu 5 uşi, totul fiind destul de cunoscut pentru majoritatea cititorilor, modelele de acest fel regăsindu-se pe străzi destul de des. În ceea ce priveşte partea din spate, esteticul a picat în plan secund, importantă fiind de exemplu capacitatea portbagajului, de 490 de litri, definitorie pentru alegerea sedanului în dauna hatch-ului.

Stâlpul spate reuşit se continuă cu blocurile optice plictisitoare, unite de bagheta cromată, posibil element de inspiraţie pentru noul Logan facelift de pildă. În ciuda acestor modificări uşor anormale, Opel Astra şi-a păstrat senzaţia de masivitate şi rigiditate tipică filozofiei germane.

Farurile agresive sunt reusiteÎn cazul lui Mitsubishi Lancer, altfel stă treabă. La acesta se vede faptul că a fost gândit încă de la început ca un sedan. Liniile reuşite şi faptul că aduce destul de mult aminte de varianta Evo ar putea să gâdile puţin retina privitorilor, aspectul fiind în mod clar mai agresiv.

Farurile înguste şi grila faţă ce lasă impresia unui rechin gata de atac sunt trăsături pozitive ale noului Mitsubishi Lancer, acesta remarcându-se prin modernismul ce emană din fiecare linie trasată de designerii japonezi. La tuşa sportivă contribuie din plin şi jantele de 18 inch, jante care nu afectează doar aspectul exterior. Dar despre acest detaliu puţin mai târziu.

Pagini: 1 2 3 4

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide