Gama Pirelli P Zero “The Hero”Nu ne putem plînge de lansări de modele noi în peisajul auto, dar o lansare de pneu din zona elitistă a maşinilor supersport este un eveniment rar.

Gama Pirelli P Zero “The Hero” Gama Pirelli P Zero “The Hero”

Anul acesta Pirelli schimbă prefixul, intrînd în clubul select al celor care au trecut de 100 de ani. Iar modul evident de a sărbători evenimentul a fost lansarea unui pneu destinat maşinilor supersport, pneu-etalon pentru o companie al cărei nume s-a confundat cu motorsportul de-a lungul întregii sale existenţe. Noua anvelopă se numeşte Pirelli P Zero the Hero şi a beneficiat de o amplă desfăşurare de forţe pentru a fi descoperită şi înţeleasă.

Locaţia - una virgină din perspectiva motorsportului, una unde abia începe să se coaguleze acest fenomen - este Dubai (Emiratele Arabe Unite), Dubai Autodrome. Bolizii puşi la dispoziţie pentru testarea calităţilor noului pneu: noul Audi TT Roadster, Audi S8, Mercedes Benz CLS 500, CLK 63 AMG, S 63 AMG, S 65 AMG, Porsche Boxster şi Cayman, BMW 325i, 530i, M5, Mini Cooper. Bonusul a fost reprezentat de cîte o sesiune taxi-drive cu Porsche Carrera 4s, Lamborghini Gallardo şi Ferrari 599 GTB Fiorano.

Noul pneu pare a fi o revoluţie, lucru confirmat şi de faptul că a fost omologat pentru echiparea zero la: Ferrari 599 GTB Fiorano, Lamborghini Murcielago şi Gallardo, Audi R8 şi S8, Aston Martin DB9, Maserati Quattroporte, Jaguar XK, Mercedes Benz AMG şi o mare parte a gamei Porsche şi BMW. În curînd, acestui club select i se va alătura şi Alfa Romeo 8C Competizione.

Pirelli a înglobat în noul pneu cinci inovaţii patentate sub numele firmei, ocazie prin care celebrează nu numai 100 de ani Pirelli, ci şi 20 de ani de la lansarea seriei P Zero. Realizarea noului produs a presupus un proces de dezvoltare care s-a derulat pe parcursul a 24 de luni. A rezultat o anvelopă cu un desen al suprafeţei de rulare inovator, o compoziţie de avangardă şi o structură înnoitoare.

Desenul suprafeţei de contact include 3 canale longitudinale pentru optimizarea manevrabilităţii pe carosabil ud şi reducerea riscului de acvaplanare. În acelaşi timp, şanţurile transversale au înclinaţii diferite, pentru reducerea zgomotului la rulare. În acelaşi timp, lateralele pneului sînt realizate dintr-un material mai rigid, pentru a se îmbunătăţi manevrabilitatea. Graţie compoziţiei, noul pneu oferă un grad ridicat de performanţă încă de la primii kilometri de rulare, atunci cînd anvelopa este rece. P Zero the Hero poate fi numit o gumă ecologică şi asta pentru că nu mai include în procesul de fabricaţie uleiuri aromatice, aliniindu-se astfel reglementărilor europene care vor intra în vigoare în 2010.

Odată cu lansarea noului produs, Pirelli readuce în ofertă gama de jante. Noua roată Pirelli este realizată de Antera şi propune un design cu cinci spiţe, fiind confecţionată din aluminiu. Cei care vor achiziţiona noul pneu vor deveni automat membri în clubul P Zero, care le oferă acestora o serie de servicii şi privilegii. Clubul P Zero a debutat luna aceasta în Italia, urmînd ca pe parcursul anului să fie extins în întreg spaţiul european.