GPS – sistemul de navigaţie SMAILO

Autor: Oraan Mărculescu 22 apr. 2008 Teste speciale

Noul sistem de navigaţie GPS portabil Smailo a fost lansat recent de către AROBS Transilvania. Un astfel de gadget ne-a fost pus la dispoziţie pentru testare, iar acum vă prezentăm primele impresii.

GPS Smailo - ergonomie bunăÎncă de la primul contact cu noul sistem GPS Smailo se remarcă greutatea redusă a acestuia şi ergonomia bună. Ecranul tactil este destul de mare, dar nu răspunde întotdeauna bine la comenzi, trebuind uneori apăsat cu mai multă forţă – deşi eşti tentat să te comporţi fragil cu aparatul. Bineînţeles, există şi un mic stick, dar e mult mai comod să foloseşti "stickul" arătător… Sistemul de prindere pa parbriz este foarte simplu şi eficient, iar vizibilitatea oferită de ecran îi mulţumeşte chiar şi pe pasagerii din spate.

După 25-30 de secunde de la apăsarea butonului de pornire, aparatul este gata de utilizare, iar meniul este suficient de intuitiv. Un mare avantaj este prezentarea acestuia în limba română, crescând mult numărul potenţialilor utilizatori de la noi. La început poate părea ciudat, dar apoi te obişnuieşti: când tastezi literele adresei căutate, unele litere nu sunt disponibile, deoarece programul face o filtrare după denumirile din baza de date. Astfel, poţi alege doar literele care corespund adreselor din baza de date, ceea ce înseamnă o economie de timp prin eliminarea rezultatelor eronate.

GPS Smailo - test în BucureştiÎn Bucureşti, nu a fost nici o problemă, câtă vreme cunoşteam adresele. Am vrut să ajungem la Prisma 2, la Salonul Moto şi Accesorii 2008, însă… locaţia Prisma 2 nu este în baza de date, iar adresa exactă nu o cunoşteam. Prin urmare, sistemul nu este pentru cei prea comozi sau uituci. În schimb, se descurcă foarte bine pe străduţele întortocheate – cei care caută în Bucureşti o anumită stradă pot ajunge acum foarte uşor la destinaţie cu ajutorul lui Smailo. De apreciat şi modul de afişare Birdeyeview, foarte modern pentru preţul de numai 699 RON.

Păcat că în pachetul device-ului nu există şi un încărcător la priza de 220 V, ci doar pentru bricheta (sau priza) de maşină. Spunem "păcat", pentru că acest sistem poate fi folosit şi de către pietoni, iar autonomia acumulatorului este doar suficientă. De fapt, sistemul a fost gândit în primul rând pentru a fi utilizat în maşină, deci această observaţie nu este majoră.

Pentru început, GPS-ul Smailo se dovedeşte o ofertă foarte tentantă. Noi vom continua să îl testăm şi în ţară în perioada următoare. Până atunci, mai multe detalii şi specificaţii puteţi afla din testul realizat de colegii specialişti de la www.go4it.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...
Tags:



Comentarii
Inchide