BCR Leasing Rally Team, în aşteptarea unei decizii corecte a FRAS

Autor: Oraan Mărculescu 15 oct. 2012 BCR Leasing Rally

Ultima etapă a Campionatului Naţional de Raliuri s-a consumat la Iaşi, la acelaşi nivel de intensitate întâlnit şi în etapele trecute. BCR Leasing a luat startul în Raliul Iaşului cu prima şansă la câştigarea titlului, după ce a dominat întreg sezonul competiţional, clasându-se la fiecare etapă pe locul întâi în competiţia echipelor. Aceasta a fost însă competiţia cu miza cea mai importantă pentru BCR Leasing Rally Team: câştigarea titlului naţional la echipe. După un raliu solicitant, cu un traseu dificil, cu probe speciale de viteză şi multe capcane, echipa este acum în aşteptarea deciziei corecte din partea FRAS, pentru a se putea bucura de un titlul binemeritat.

„Referitor la miza acestei etape, suntem în aşteptarea deciziei corecte, pe care suntem siguri că forurile decizionale o vor lua în urma judecării apelului, aşa cum au făcut-o dealtfel şi în alte cazuri similare. Echipa contracandidată la titlu a comis o eroare în timpul cursei, pentru care s-a decis excluderea echipajului respectiv, excludere care atrage după sine descalificarea întregii echipe. Ca în orice sport, regulile trebuie respectate, aşadar, singura urmare firească este câştigarea titlului de către echipa noastră. Aşteptăm totuşi decizia federaţiei pentru a ne bucura”, a declarat Alexandru Piţigoi.

Astfel, pilotul BCR Leasing Vali Porcişteanu reuşeşte să încheie sezonul în postura de vicecampion, după francezul Francois Delecour, deşi românul nu a putut ajunge la finalul ultimei etape. Piteşteanul a fost din nou ocolit de şansă, fiind nevoit să se numere printre cei care au abandonat în cadrul cele mai lungi probe a întrecerii, Madirjac. Un cap de pod a făcut ca Vali Porcişteanu să nu mai poată continua cursa.

„A trecut şi Raliul Iaşului, ultima etapă a sezonului, în care am bifat şi singurul nostru abandon din acest an. S-a întâmplat pe prima probă a zilei secunde, acolo unde am şters un cap de pod cu roata stânga faţă, după are a urmat ruperea urechilor de la amortizor. Având deja această experienţă de la Raliul Ţara Bârsei, am decis să ne oprim, fiind imposibil de parcurs cei aproximativ de 40 km de probă specială rămaşi, plus cei de etapă până la următorul parc de service. În acel moment ne aflam pe poziţia secundă şi obiectivul nostru era de a ne păstra acel loc până la finele cursei”, a declarat Valentin Porcişteanu.

Echipajele care au trecut linia de sosire la Raliul Iaşului sunt Alex Filip/Bogdan Iancu şi Alexandru Piţigoi/ Vlad Terzi, primii fiind campioni naţionali la clasa 5 şi categoria 2WD. 

„Sunt foarte bucuros pentru rezultatul obţinut, atât în etapa de la Iaşi, dar şi de îndeplinirea tuturor obiectivelor propuse pentru CNR 2012. Am avut curse în care am atacat şi am câştigat şi curse de conservare, dar strategia noastră a dat roade. Vreau să mulţumesc partenerilor noştri şi echipei din care fac parte pentru sprijinul şi încrederea acordate şi sper că vom continua în aceeaşi manieră. Respect şi felicitări colegilor de competiţie cu care ne-am luptat pentru podiumul 2RM. Urmează Sibiu Rally Show, unde abia aştept să ne confruntăm din nou cu adversarii noştri”, a declarat Alex Filip.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide