BCR Leasing Rally Team, pregătită pentru finalul Campionatului Naţional de Raliuri

Autor: ProMotor 26 sept. 2012 BCR Leasing Rally
BCR Leasing Rally Team, pregătită pentru finalul Campionatului Naţional de Raliuri

Sezonul 2012 al Campionatului Naţional de Raliuri – Dunlop a fost unul foarte agitat până acum, unde BCR Leasing Rally Team e aproape de a-şi atinge obiectivele stabilite la debutul sezonului, demonstrând un nivel înalt de pregătire. Aşa cum au promis încă din prima etapă, cele patru echipaje BCR Leasing Rally Team au dus o luptă crâncenă de-a lungul fiecărei etape, beneficiind totodată de expertiza specialiştilor în motorsport Colina Motors şi de resursele BCR Leasing, prima companie de leasing care susţine, în calitate de partener principal, o echipă de raliu căreia îi dă şi numele.

Parcursul nu a fost însă unul uşor pentru BCR Leasing Rally Team, cele patru echipaje fiind nevoite să se confrunte cu o serie de probleme tehnice. Acestea şi-au făcut prezenţa încă de la Timiş Rally, însă Vali Porcişteanu a reuşit să domine copios raliul pentru ca la final să se claseze pe locul 2. Obţinând locul 2 şi în clasamentul pe echipe, BCR Leasing Rally Team reuşea să se păstreze pe primul loc în clasamentul general pe echipe al sezonului 2012.

La Raliul Sibiului, a cincea etapă din Campionatul Naţional de Raliuri – Dunlop, BCR Leasing Rally Team a demonstrat încă o dată că este una dintre cele mai competitive echipe din competiţie. Asta mulţumită pilotului Edwin Keleti, care a fost cel mai bine clasat român în etapa de la Sibiu la volanul unui Mitsubishi Lancer EVO 10. Evenimentele neplăcute nu au întârziat să apară din nou, Vali Porcişteanu pierzând şefia clasamentului însă datorită unui parcurs foarte bun, a reuşit să recupereze şi să termine pe locul secund la clasa 2 şi pe poziţia a 3-a la IRC Production Cup. Aceste performanţe au propulsat BCR Leasing Rally Team în postura de lider al clasamentului general pe echipe, în revenire după o scădere de formă.

A urmat o victorie muncită pentru BCR Leasing Rally Team în cadrul Raliului Aradului, unde echipa a terminat pe locul întâi în clasamentul pe echipe, piloţii Edwin Keleti şi Alex Filip reuşind să se detaşeze devenind campionii claselor 3, respectiv 5, cu două etape rămase până la finalul competiţiei. Deşi Edwin Keleti a fost ocolit de incidente, piloţii Alex Filip şi Bogdan Iancu au trecut cu brio peste problemele cu servodirecţia, pentru a-şi asigura titlul de campioni naţionali ai clasei 5.

A urmat apoi provocarea ridicată de Raliul Ţara Bârsei, unde BCR Leasing Rally Team pleca din postura de favorită clară. Atât Edwin Keleti cât şi Vali Porcişteanu au fost opriţi din drum de un telescop rupt, respectiv de un bolovan care a distrus amortizorul faţă. În continuare, Vali Porcişteanu îşi păstrează poziţia a doua în clasamentul general la piloţi, iar lupta pentru al doilea său titlu de campion naţional se va da la Iaşi, în ultima etapă. Astfel, echipa BCR Leasing Rally Team reuşeşte să rămână în fruntea clasamentului pe echipe, chiar dacă diferenţa faţă de următorii clasaţi este mică. Însă acest lucru nu face decât să anunţe o etapă finală extrem de spectaculoasă şi tensionată la Iaşi, în perioada 5-6 octombrie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide