Amenzi de la Poliţie pe baza înregistrărilor video primite de la participanţii din trafic – iniţiativa unui deputat USR

Autor: ProMotor 08 nov. 2018 Știri auto
Amenzi de la Poliţie pe baza înregistrărilor video primite de la participanţii din trafic – iniţiativa unui deputat USR

Deputatul USR de Vaslui Mihai Botez pune în dezbatere publică o iniţiativă legislativă privind traficul rutier.

Iniţiativa permite poliţiştilor să dea amenzi pe baza înregistrărilor video primite de la participanţii din trafic, având în vedere că tot mai mulţi şoferi dispun de camere video de bord, care pot surprinde diverse evenimente.

„Există foarte multe contravenţii înregistrate de mijloace alternative deţinute de şoferi, dar care nu pot fi folosite de poliţia rutieră din cauza unor lacune legislative. Proiectul doreşte să remedieze lipsurile legislative, să ofere instrumentele legale poliţiştilor şi, poate cel mai important, să sporească gradul de civism al cetăţenilor. România este acum statul din Uniunea Europeană cu cel mai mare număr de accidente la un milion de locuitori, orice îmbunătăţire a siguranţei şoferilor şi pasagerilor fiind mai mult decât dorită” a declarat deputatul USR Mihai Botez.

Un stat care a implementat un astfel de sistem este Marea Britanie, unde există un site web în care pot încărca înregistrările video, care, după completarea unui formular online, ajunge la secţia de poliţie din zona unde a fost semnalată săvârşirea contravenţiei.

Acest site este o interfaţă între cetăţeni şi secţiile de poliţie care folosesc la soluţia IT oferită de Nextbase UK.

Proiectul va rămâne în dezbatere publică 2 săptămâni, după care va intra în circuitul parlamentar.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide